Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

„Lemonade” de Ioana Uricaru are premiera mondială la Berlinale 2018

Lungmetrajul „Lemonade” regizat de Ioana Uricaru și produs de Cristian Mungiu, are premiera luni, 19 februarie, de la ora 22:30, în cadrul secțiunii Panorama a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, informează Media Expres.
Lemonade

„Lemonade” spune povestea Marei, în vârstă de 30 de ani, care se stabilește în Statele Unite împreună cu Dragoș, fiul ei de nouă ani, după ce s-a căsătorit cu americanul Daniel. Filmul narează mai multe întâlniri pe care eroina le are pe parcursul a câteva zile și în urma cărora descoperă că „visul american” rămâne un ideal greu de atins pentru cei care nu-și permit să plătească prețul, notează Media Expres.

„Lemonade este un film care aparține atât cinematografiei românești cât și celei americane, așa cum mă văd și pe mine ca aparținând celor două culturi. Văd Lemonade ca pe un film poziționat între cinematografia europeană de autor și unele filme independente americane mai curajoase. Reușește asta prin natura temei propuse, a producției (care s-a desfășurat pe doupă continente) și a esteticii”, spune Ioana Uricaru.

Rolul Marei, protagonista din film, este jucat de Mălina Manovici („Bacalaureat”, regizor Cristian Mungiu). Distribuția este completată de actorii canadieni și români Steve Bacic („The 6th Day”, „X-Men 2”, „Andromeda”), Dylan Scott Smith („The Mummy”, „Star Wars: Battlefront II”, „300”), Milan Hurduc și Ruxandra Maniu – câștigătoarea Marelui Premiu al Galei Tânărului Actor HOP „Ștefan Iordache”.

Ioana Uricaru a coregizat lungmetrajul colectiv „Amintiri din Epoca de Aur” (produs de Mobra Films, 2009) și scurtmetrajul „Stopover” (produs de Mobra Films în 2010). A mai regizat „National Treasure” (documentar, 2007, coregizor Wang Ying), „The Sun and The Moon” (scurtmetraj, 2007)  şi „The Witness” (scurtmetraj, 2012).

Filmul „Lemonade” este o coproducție internațională România (Mobra Films) – Canada (Peripheria) – Germania (42film) – Suedia (Filmgate Films, Film i Väst).

La actuala ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, Voodoo Films este prezentă cu două filme: „Lemonade”, de Ioana Uricaru, în cadrul secțiunii Panorama și „Fotbal Infinit”, de Corneliu Porumboiu, care a avut premiera mondială vineri, 16 februarie, în cadrul secțiunii Forum.

Filmul „Lemonade” este distribuit de Voodoo Films.

Participarea la Festivalul Internațional de Film de la Berlin are loc cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei și al Institutului Cultural Roman de la Berlin.

CITEȘTE ȘI BAGĂ LA CAP: RECLAME PENTRU SPĂLAREA CREIERELOR

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii