Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Legendarul Johan Cruyff s-a stins din viață după o grea suferință

Celebrul jucător și antrenor olandez de fotbal Johan Cruyff a murit în această după-amiază, la vârsta de 68 ani, informează MEDIAFAX. Vicecampionul mondial în 1974 cu naționala Olandei suferea de cancer pumonar.
Johan Cruyff

Fost antrenor al Barcelonei, unde i-a avut elevi pe Hagi şi Gică Popescu, Johan Cruyff a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în urmă cu un an şi a fost supus la o serie de teste amănunţite, la o clinică privată din Barcelona, pentru a afla exact stadiul în care se afla boala.

Soccer - Holland

„Pe 24 martie 2016, Johan Cruyff a murit liniştit, în Barcelona, înconjurat de familia lui, după o luptă grea bătălie cu cancerul. E un moment extrem de trist pentru noi toţi şi vă rugăm să ne respectaţi intimitatea familiei în această perioadă” a fost anunţul publicat de familia fostului fotbalist pe o reţea de socializare.

 

Johan Cruyff a fost o personalitate puternică a fotbalului mondial. A câștigat cu Ajax Amsterdam de trei ori Cupa Campionilor (1971-1973).

A fost premiat de trei ori cu Balonul de Aur (1971, 1973, 1974). A fost finalist la Cupa Mondială din Germania, în 1974. În 1984, Cruyff și-a încheiat cariera de jucător. În postura de antrenor la Barcelona, a câștigat patru titluri de campion al Spaniei, în perioada 1991 – 1994.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii