Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată de Senat

Senatul a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu 80 de voturi „pentru” şi niciun vot „împotrivă”, în condiţiile în care niciun partid din opoziţie nu a fost prezent în sală, informează NEWS.RO.
 aboneaza-te
Senat

Senatul a fost cameră decizională în privinţa legii 303/2004 privind statutul magistraţilor.

PNL şi USR au anunţat că, înainte ca actul normativ să fie trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, îl vor ataca la Curtea Constituţională.

Plenul Senatului a adoptat o serie de amendamente ale lui Şerban Nicolae, respinse de comisie, la articolul 96 al legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, care reglementează răspunderea materială a magistraţilor.

Astfel, „eroarea judiciară atrage răspunderea judecătorilor şi procurorilor doar în ipoteza în care şi-au exercitat funcţia cu rea credinţă sau gravă neglijenţă”, se arată la alin. (2) reformulat de Şerban Nicolae.

În noua formă, alin. (3) prevede „există eroare judiciară atunci când, în înfăptuirea actului de justiţie se determină o desfăşurare greşită a unei proceduri judiciare şi prin această se produce o vătămare a drepturilor ori intereselor legimite ale unei persoane”.

DE CE NE GRĂBIM?

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii