Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Legea conversiei creditelor, din franci elveţieni în lei, va merge la promulgare

Legea privind conversia creditelor din franci elveţieni în lei a primit votul final din partea deputaţilor, iar pragul de 250.000 de franci, cât şi gradul de îndatorare de 50% au fost eliminate, potrivit Mediafax. Legea e plecat spre promulgare la președintele Iohannis.
 aboneaza-te
franci elvetieni 2

S-au înregistrat 248 de voturi ”pentru”, niciunul împotrivă şi nicio abţinere fiind eliminat pragul  de 250.000 de franci elveţieni, introdus săptămâna trecută de PSD. Eliminarea acestui prag s-a produs ca urmare a cererii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Deputaţii au eliminat data de referinţă de 15 ianuarie 2015 şi au decis că “la cererea consumatorilor, băncile care au procedat la conversia creditelor în franci elveţieni pot să revină la contractul în franci elveţieni şi vor efectua conversia în condiţiile prezentei legi”. În urma schimbărilor făcute de comisie, conversia ar urma să se facă prin act adiţional la contractul de credit la cursul de schimb la data încheierii contractului, deputaţii eliminând sintagma ”prin hotărâre judecătorească”. De efectele acestei legi ar putea beneficia cei peste 51.000 de români care au credite în franci elvețieni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii