Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Lege: Veterinarii trebuie să monitorizeze transporturile de animale în afara UE, la temperaturi de peste 35 de grade

Deputații au adoptat un nou act normativ care prevede ca toate transporturile navale de animale vii care se efectuează în afara spațiului comunitar al UE la peste 35 de grade Celsius, să fie însoțite de medici veterinari.
shutterstock_1152652421

„Dacă călătoriilor navale depăşesc 10 zile și sunt efectuate în perioadele în care temperatură exterioară la îmbarcare de peste 35 de grade Celsius, la bordul vasului trebuie asigurate servicii de asistenţă sanitar- veterinară”, se arată în noul proiect de lege, notează Digi24.

Potrivit raportului de adoptare, un studiu australian consideră că temperatura uscată de 30 de grade este o valoare de alertă, dacă umiditatea este de 85%.

În cazul în care exporturile sunt realizate pe cale rutieră, miljloacele de transport destinate călătoriilor de lungă durată vor trebui dotate cu sisteme care să asigure permanent o temperatură cuprinsă între 5 grade și 30 de grade Celsius pentru toate animalele, cu o toleranţă de +/- 5 grade Celsius, în funcţie de temperatura exterioară. În perioadele cu temperaturi ridicate, suprafaţa alocată pe cap de animal trebuie crescută cu minimum 10%.

Noul act normativ mai prevede că ovinele trebuie tunse înainte de începerea călătoriilor care se desfăşoară la temperaturi care depășesc 30 de grade Celsius. Măsurile vin în urma incidentului de la bordul navei Queen Hind, care s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019.
Proiectul urmează a fi dat către președinția României spre promulgare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii