FacebookTwitterLinkedIn

Când și cum ai descoperit pasiunea pentru arhitectură?

Arhitect

Eram o mică școlăriță când părinții mei își doreau să mă vadă arhitect. În liceu, însă, mi-am dat seama că acesta e un domeniu în care am ceva de spus. Camera mea era într-o continuă schimbare și reaccesorizare, iar eu devenisem un izvor nesecat de idei: orice vedeam, deja gândeam ce aș fi făcut diferit. Cred că atunci când îți place ceea ce faci, drumul de la vocație la carieră este inevitabil. Eu am avut noroc de o familie care m-a sprijinit în drumul meu și-i mulțumesc pe această cale!

Louana Olteanu, arhitect și fondatoarea brandului Leea’s Room

Povestește-ne despre Leea’s Room. Care este povestea din spatele acestui nume?

Leea este fetița mea și are 4 anișori acum, iar povestea brandului începe chiar cu amenajarea camerei sale. Inițial am căutat soluții pe piață, însă n-am găsit nimic care să mă mulțumească: funcționalitate, design, culori și temă. Mai ales, temă. Prin urmare, m-am hotărât să fac un proiect special pentru Leea, pornind fix de la dorințele și nevoile ei. Alături de statutul de arhitect, experiența de mamă a fost un mare atu în tot acest proces. Am avut alături oameni talentați și motivați, care acum fac parte din echipa mea, echipa Leea’s Room. Cumva, cu toții am fost entuziasmați de proiect. Când am văzut rezultatul final, am spus de ce nu, de ce să nu facem și alți părinți și, implicit, copii fericiți; să aducem un suflu nou conceptului de „camera copilului”. Așa a început povestea Leea’s Room, chiar de la camera fetiței mele, Leea.

camera copilului

Ce te inspiră și cât de mult te solicită această meserie?

Mă inspiră Leea. Mă inspiră copilăria, dorința de amintire, de zâmbete. Mă inspiră prima reacție a unui copil când vede surpriza pregătită de părinții săi. Mă inspiră orice poveste și orice basm. Îmi place mult ceea ce fac, foarte mult, chiar. Prin urmare, nu simt că meseria aceasta mă solicită în vreun fel.

Pe ce mizezi în proiectele Leea’s Room pentru a câștiga entuziasmul copiilor și al părinților, deopotrivă?

Mizez pe implicare și pe dedicarea pe care o am în creșterea copilului meu. Totul pleacă de la cunoașterea nevoilor. Avem posibilitatea să facem basm din copilărie și să-i lăsăm să-și exploreze latura artistică. Dacă un copil vrea să fie rege, de ce să nu-i punem la dispoziție un castel? Iar dacă vrea sa fie îngrijitor la Zoo, hai să-i „construim” o grădină zoologică cu animale de pluș în ea. Orice este posibil, pentru fericirea lor!

mobila camera copilului

Cât timp durează conceperea unui proiect?

Depinde de complexitate. Primul pas în orice proiect Leea’s Room începe prin a cunoaște dorințele, obiceiurile și activitățile copilului. Stabilim o temă, după care schițăm funcționalitatea, gabaritul și abia apoi ajungem la proiectul propriu-zis, planuri, 3D-uri etc. Tot procesul concept-proiectare-execuție durează în jur de 4 săptămâni. Noi asigurăm transport și montaj în prețul de achiziție, pentru că ne dorim ca proiectul să fie exact așa cum l-am conceput și să asigurăm calitatea la standardele dorite.

Leea's Room

Ce fel de oameni vă solicită ajutorul?

Părinți și bunici entuziasmați, oameni cu simțul umorului, oameni care își retrăiesc copilăria prin dorințele copiilor.

Ce planuri ai pentru Leea’s Room?

Mari și complexe. Plănuim deschiderea unui showroom inedit, un playgound în care fiecare copil care ne trece pragul să simtă ceea ce poate simți zilnic la el acasă, cu mobilierul nostru. Îmi doresc ca Leea’s Room să definească copilăria!

Continuați să urmăriți povestea Leea’s Room pe paginile de Instagram și Facebook Leea’s Room.