FacebookTwitterLinkedIn

În ciuda ploii torenţiale, peste 30 de participanţi au fost alături de echipa Akcees la o discuţie interactivă despre avantajele şi provocările antreprenoriatului.

Invitaţii evenimentului au fost Răzvan Gîrmacea (Fondator Monitor Backlinks) şi Iavi Rotberg (Senior Business Analyst Endava şi Vice-Preşedinte IIBA Romanian Chapter), iar tinerii prezenţi au avut ocazia să cunoască poveştile de succes ale celor doi.

Răzvan Gîrmacea a pus bazele mai multor proiecte care au eşuat înainte de a înfiinţa edukid.ro, magazin online de jucării pentru copii. După ce a vândut acest proiect, a luat decizia de a pleca la drum, de data asta cu Monitor Backlinks, platformă care oferă instrumente web uşor de folosit tuturor celor care sunt prezenţi în online. Proiectul a obţinut o finanţare iniţială de 50.000 EUR de la SOS Ventures ca urmare a participării la How to Web, cel mai important eveniment dedicat antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est.

Iavi Rotberg lucrează în prezent în domeniul consultanţei IT şi îşi doreşte să pornească la drum pe cont propriu, având în vedere experienţa pe care o deţine în dezvoltarea de produse. El consideră că dezvoltarea unui produs de calitate se poate face doar în concordanţă cu nevoile pieţei, iar aşteptările dezvoltatorului trebuie să fie în concordanţă cu realitatea. „Dacă vrei ca produsul tău să aibă succes lansează-l, validează-l cu piaţa şi dezvoltă-l gradual cu resursele disponibile. În acest fel vei evita să dezvolţi un produs de care nu are nevoie nimeni”, a adăugat Răzvan.

În ceea ce priveşte echipa, invitaţii evenimentului au fost de comun acord că aceasta este foarte importantă. „Avantajele şi dezavantajele echipei le regăseşti întotdeauna în produsul pe care îl dezvolţi!”, a spus Iavi. Atunci când vine vorba de finanţare, Răzvan şi Iavi au fost unanim de acord că problema reală nu este lipsa de fonduri, ci lipsa unui produs de calitate. La final, Răzvan le-a recomandat participanţilor să înceapă devreme, să nu se teamă de necunoscut şi să iasă din zona de confort pentru a avea succes în afacerile pe care le dezvoltă.

Caravana Start Me Up face parte din campania naţională de promovare a antreprenoriatului dezvoltată de organizaţia Akcees. Seria de evenimente continuă în perioada 21 – 27 iulie cu Start Me Up, singura şcoală de antreprenoriat din România în cadrul căreia participanţii formează echipe, generează idei şi dezvoltă concepte viabile de business alături de un trainer internaţional, investitori şi antreprenori consacraţi. La final, echipele îşi validează proiectele dezvoltate prezentându-le în faţa unui juriu de specialitate.