FacebookTwitterLinkedIn

Sala de evenimente a Bankers Hubb and Café a găzduit peste 70 de persoane interesate să discute despre avantajele şi provocările antreprenoriatului.

Evenimentul a început cu intervenţia lui Radu Oprea, Fondator Ecoterra şi Co-Fondator Bankers Hubb and Café. Radu le-a împărtăşit participanţilor lecţii din experienţa sa personală şi le-a dat sfaturi pentru viitor. Beneficiar al programului de burse iniţiat de Guvernul României, Radu a urmat cursurile unui program de masterat în Statele Unite şi a revenit ulterior în ţară, unde a fost angajat şi ulterior concediat din Minister. Acest eşec a fost un pas înainte pentru tânărul care a ales astfel calea antreprenoriatului: a pus bazele firmei Ecoterra şi ulterior a înfiinţat Bankers Hubb and Café, ambele proiecte beneficiind de finanţări europene nerambursabile. „Nu plecaţi la drum pentru bani pentru că, indiferent ce veţi face, la început veţi aduce bani de acasă.”, le-a spus Radu participanţilor. „În plus, e important pe cine cunoaşteţi. Datorită conexiunilor formate în cadrul Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România am obţinut servicii de foarte bună calitate cu termene de plată care să îmi permită să construiesc propria afacere”, a încheiat antreprenorul.

Seara a continuat cu o discuţie despre motivele pentru care NU ar trebui să fii antreprenor, concluzia fiind că ideile de afaceri cu potenţial se regăsesc la interacţiunea dintre talent, pasiune şi nevoile pieţei. În plus, pentru dezvoltarea acestor idei în afaceri de succes tinerii au nevoie de o reţea extinsă de contacte, competenţe şi abilităţi din domenii variate, experienţă profesională relevantă şi educaţie antreprenorială de calitate.

„Succesul e înălţimea la care ricoşezi după ce te izbeşti de podea!”. Astfel a început discuţia cu cel de-al doilea invitat special al evenimentului, Radu Turcescu, Fondator Smart PR Group. Radu a împărtăşit audienţei experienţa sa de tânăr antreprenor: de pe băncile şcolii au urmat o serie de iniţiative fără succes care s-au finalizat cu propria agenţie de comunicare. „Am reuşit să trec peste eşecuri pentru că sunt ambiţios şi mi-am dorit să pun bazele unei afaceri de succes.”, le-a spus Radu participanţilor. „Nu e nevoie de bani ca să porneşti o afacere, mai ales în domeniul serviciilor. Resursa principală eşti tu şi vei reuşi cu siguranţă dacă te implici 100% în proiectul pe care îl dezvolţi”, a continuat el. Pentru Radu Turcescu, ingredientele din reţeta succesului sunt pasiunea, munca şi perseverenţa. „Alegeţi-vă domeniul, începeţi şi aveţi curaj să vorbiţi cu oricine! Luaţi drept exemplu oameni care au reuşit şi urmaţi-vă drumul cu perseverenţă şi încredere!”, a încheiat antreprenorul.

Caravana Start Me Up face parte din campania naţională de promovare a antreprenoriatului dezvoltată de organizaţia Akcees. Seria de evenimente continuă în perioada 21 – 27 iulie cu Start Me Up, singura şcoală de antreprenoriat din România în cadrul căreia participanţii formează echipe, generează idei şi dezvoltă concepte viabile de business alături de un trainer internaţional, investitori şi antreprenori consacraţi. La final, echipele îşi validează proiectele dezvoltate prezentându-le în faţa unui juriu de specialitate.