FacebookTwitterLinkedIn

În cadrul evenimentului peste 50 de tineri pasionaţi de antreprenoriat au interacţionat în mod direct cu antreprenori locali de succes şi au aflat motivele corecte pentru care să porneşti la drum pe cont propriu.

Seara a debutat cu o prezentare care a subliniat motivele pentru care tinerii NU ar trebui să pornească la drum pe cont propriu şi a identificat ideile cu potenţial la intersecţia dintre talent, pasiuni şi nevoile pieţei. Pentru dezvoltarea acestor idei în afaceri de succes tinerii au nevoie de o reţea extinsă de contacte, competenţe şi abilităţi din domenii variate, experienţă profesională relevantă şi educaţie antreprenorială de calitate.

Evenimentul a continuat cu intervenţia Luciei Morariu, Preşedinte şi Co-Fondator Eximtur şi Preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT). Doamna Morariu le-a împărtăşit participanţilor lecţii din experienţa personală şi i-a sfătuit să se orienteze către meserii practice. „Lumea e prea plină de manageri şi prea puţini oameni ştiu să facă lucruri concrete! Vă recomand să vă îndreptaţi atenţia către domeniile în care este nevoie de aptitudini şi competenţe concrete”, a spus la final doamna Morariu.

Tinerii prezenţi au avut ocazia să cunoască poveştile de succes ale unor reprezentanţi importanţi ai antreprenoriatului clujean. Philipp Kandal (Co-Fondator şi CTO Skobbler), Marcel Anghel (investitor), Filip Cherecheş Tosa (Ex-Managing Director şi Co-Fondator Lateral), Cătălina Amihăiesi (Co-Fondator Creştemidei.ro) şi Vlad Ciurcă (facilitator şi organizator Startup Weekend România) au făcut parte din panelul în care s-a discutat despre provocările şi satisfacţiile antreprenoriatului.

Invitaţii evenimentului au fost unanim de acord că e important să ieşi din zona de confort şi să vezi oportunităţile din fiecare provocare. „Dacă vrei să ajungi acolo unde nu ai mai fost până acum, trebuie să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut înainte”, a spus Cătălina Amihăiesi. Accesul la finanţare a fost un subiect intens dezbătut, iar Philipp Kandal, antreprenor care a ales România ca locaţie pentru start-up-ul pe care l-a înfiinţat, le-a recomandat tinerilor prezenţi să îşi aleagă investitorii cu atenţie, să obţină finanţări din afara graniţelor şi să cheltuiască banii astfel obţinuţi la nivel local. În plus, clienţii ar trebui să fie priviţi şi ei ca o sursă de venit pentru proiectele dezvoltate, banii primiţi din partea acestora reprezentând o validare a faptului că produsul sau serviciul propriu răspunde unei nevoi concrete a pieţei.

La final, invitaţii evenimentului au pus accentul pe importanţa valorii adăugate pe care o aduc produsele sau serviciile dezvoltate de tineri. „Puneţi accentul pe produs şi îmbunătăţirea continuă a acestuia şi creaţi ceva disruptiv, cu potenţialul de a schimba lumea”, a încheiat Philipp Kandal.

Caravana Start Me Up continuă la Cluj, Sibiu, Braşov, Constanţa, Galaţi şi Iaşi, şi face parte din campania naţională de promovare a antreprenoriatului dezvoltată de organizaţia Akcees. Antreprenori şi investitori importanţi din România au ales să susţină această campanie şi să participe la evenimentele Caravanei Start Me Up pentru a le împărtăşi tinerilor propriile experienţe, iar lecţiile învăţate vor fi prezentate în continuare de Akcees şi Forbes România în cadrul seriei de materiale „Jurnal de antreprenor”.

Caravana Start Me Up face parte din campania naţională de promovare a antreprenoriatului dezvoltată de organizaţia Akcees. Seria de evenimente continuă în perioada 21 – 27 iulie cu Start Me Up, singura şcoală de antreprenoriat din România în cadrul căreia 25 de participanţi formează echipe, generează idei şi dezvoltă concepte viabile de business alături de un trainer internaţional, investitori şi antreprenori consacraţi. La final, echipele îşi validează proiectele dezvoltate prezentându-le în faţa unui juriu de specialitate. Înscrierile la eveniment se realizează online pe site-ul proiectului http://startmeup.ro.