Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educaţie |
|

Lecţii de antreprenoriat de succes la “Primul Milion”

Patru antreprenori români de succes au vorbit la „Primul Milion” despre ce înseamnă să faci bani din antreprenoriat, fără constrângerile pe care le impune munca în corporaţii, dar şi cu riscuri implicit mai mari.
 aboneaza-te
Lecţii de antreprenoriat de succes la

Cei patru antreprenori români s-au lăsat întrebaţi despre începuturile în afaceri -spre deosebire de J.D. Rockefeller (cel care spunea „pot da socoteala pentru orice bănuţ, dar nu mă întrebaţi cum am făcut primul milion”)- şi au răspuns cu sinceritate atât despre avantaje, cât şi despre dezavantaje şi dificultăţi.

„Contabilul, avocatul şi bancherul sunt componente esenţiale ale vieţii de business”, a mărturisit Bogdan Putinică (fondator Enea Software).

„Când înveţi pe banii tăi, înveţi al dracului de repede”, a admis Adrian Mihai (co-fondator FAN Courier), care în prima afacere, pe care a început-o singur în colectare, a lucrat atât ca magazioner, cât şi ca manager.

„Primul gând pe care ar trebui să îl aibă un antreprenor este grija să îşi plătească oamenii – este lecţia responsabilităţii pe care mi-a dat-o tatăl meu”, a spus Dan Lăzărescu (fondator Canah International). Antreprenorul se consideră norocos că a beneficiat de fonduri Sapard într-o vreme când birocraţia era mai mică şi nu a durat decât şase luni să le obţină, spre deosebire de aproximativ 2 ani acum.

Dan Ştefan (co-fondator Autonom Rent-a-car) a reprezentat exemplul de fost corporatist (provenit din consultanţă) devenit antreprenor. Afacerea pe care o are împreună cu fratele său a devenit treptat un exemplu unic de firmă locală lider pe o piaţă (închireri maşini) dominată numeric de firme internaţionale.

Evenimentul Forbes România a încercat să pună faţă în faţă tineri şi antreprenori cu experienţă, deoarece, aşa cum a apreciat Adrian Mihai (FAN Courier), „într-o societate în care sunt obişnuiţi să li se spună ce să facă, tinerii români au nevoie de astfel de lecţii şi să înveţe din greşelile altora”.

Citiţi mai multe despre lecţiile concrete şi experienţele celor patru într-un număr special al Forbes România din luna mai.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii