Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Cariere |
|

Lectii de afaceri cu doi profesori celebri

Cristina Alexandru Şucu, fiica a doi importanţi antreprenori români povesteşte cum a învăţat lecţii de business în familie.
Cristina Sucu

“Nu cred ca exista o reteta de a ‘face business’ care se poate invata, insa am vazut in familie niste principii de baza care sunt esentiale in mediul de afaceri (din punctul meu de vedere): corectitudinea, pasiunea pentru ceea ce faci si faptul ca realizarile tale depind exclusiv de tine si de munca pe care o depui. Poate pare nesemnificativ insa un exemplu care imi vine in minte este ca tata ne dadea ‘diurna’ in loc de bani de buzunar ca sa intelegem ca, indiferent de posibilitatile familiei, trebuie sa muncesti pentru rezultatele tale (fie acestea financiare sau de alta natura)

Nici nu s-a pus vreodata problema in mintea mea sa aleg un alt drum decat acesta (a fi femeie de afaceri). Stiam cumva ca nici un alt job nu iti poate oferi satisfactiile unui business construit de la zero cu mainile tale. Nu pot spune ca imi displace ceva. Sigur, sunt momente in care te simti pierdut, trebuie sa iei decizii nu tocmai usoare, mereu sub presiunea timpului si a clientului…etc. Insa aceste greutati sunt asumate, cred e normal sa existe un ‘tradeoff’ in orice faci.”

Afaceri in cuplu

“Am stiut mereu ca vreau sa fac ceva independent de afacerile parintilor, sa ies oarecum din umbra lor si sa nu raman mereu doar ‘fata lui Sucu (Camelia sau Dan)’. Ne dorim sa avem si noi propriile realizari de care sa fie si copii nostrii mandri.

Recent, am pariat impreuna cu sotul meu pe Kiddo Play Academy, un spatiu de joaca pentru copii bazat pe educatie prin joaca sau ‘educational entertainment’. Toate activitățile care se desfășoară într-un astfel de loc sunt gândite astfel încât copiii să învețe prin joacă. Din momentul în care ne-a venit ideea, un an nu am făcut altceva decât cercetare – cred că am văzut peste 50 de locații de pe aproape toate continentele. Un diferențiator important pentru Kiddo Play Academy este spațiul unde se află-centrul comercial Baneasa Shopping City Galeria Mobexpert. De asemenea, avem 1.200 de metri patrati, ceea ce este foarte rar pentru un centru indoor dedicat copiilor. Este impartit in cinci zone: una dedicată competiției, alta aventurii, una construcției și imaginației, o zonă este dedicată artei și creativității. Am investit în jur de 700.000 de euro. Cea mai mare parte a investiției vine din fondurile noastre proprii, si o altă parte o reprezintă un împrumut pe care ni l-a acordat tatăl meu și pe care vrem să-l înapoiem în maximum doi ani.

Momentan ne implicam full time in acest proiect si cautam constant sa ne imbunatatim serviciile si facilitatile, dar nu excludem idea de extindere in viitor si, de ce nu, si alte proiecte noi.”

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii