Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Lazea: România este codașă în Europa la capitolul productivitate la matematică, științe și citit

„Nu poate fi atinsă o creștere economică de 5% câtă vreme România, la capitolul productivitate, este codașă în Europa, potrivit testelor PISA, la matematică, științe și citit”, spune Valentin Lazea, economistul șef al Băncii Naționale Române (BNR).
PB2014_ValentinLazea

În cadrul conferinței „Central & Eastern European Pension Investment Forum”, economistul BNR a explicat că în ciuda obiectivului vizat de către societatea românească, capitalurile, demografia și productivitatea trebuie îmbunătățite, fie că vorbim despre dezvoltarea sistemului de pensii, al unei creșteri economice de 5% sau de aderarea la zona euro,  trebuie luat același set de măsuri.

„Același set trebuie aplicat în sectorul real al economiei, indiferent de scopul pe care ni-l propunem”, a mai spus el.

Valentin Lazea a mai pus accent și pe faptul că în ceea ce privește Produsul Intern Brut (PIB) potențial trebuie să ne îndreptăm atenția către investițiile străine directe, care s-au micșorat de la 7,5 miliarde de euro pe an la 2, 5 miliarde pe an. Pe spusele sale, ar putea fi recuperate atât prin absorția fondurilor europene cât și prin orientarea bursei de valori asupra piețelor emergente.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii