Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Laurențiu Stratulat – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Laurențiu Stratulat Avere: 12-13 milioane de euro Varsta: 47 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Distribuție farmaceutică

Laurenţiu Stratulat este, alături de Adrian Roncea, unul dintre principalii acţionari ai distribuitorului de produse farmaceutice Relad, cu o participaţie de 40%. Relad Internațional este unul dintre cei mai importanţi distribuitori de produse farmaceutice din România, iar din primăvara acestui an se află sub administrare judiciară, ca urmare a cererilor venite din partea creditorilor.

La începutul lunii aprilie 2011, Tribunalul Buzău a decis deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva debitoarei Relad Internaţional, firma SP Bălescu şi Asociaţii SRPL fiind desemnată administrator judiciar. Insolvenţa unuia dintre cei mai importanţi distribuitori de medicamente a avut efecte la nivelul întregii industrii, pentru că firmele active au încercat să profite de context şi să câştige cât mai mult cotă de piaţă. Ceea ce s-a şi întâmplat. Potrivit raportului administratorului judiciar, compania Relad Internaţional a înregistrat anul trecut o scădere semnificativă a cotei de la piaţă, de la 8,41% în 2009 la 4,41% la finalul anului 2010, pe fondul scăderii la jumătate a distribuţiei de medicamente către spitale. Acelaşi raport arată că, la finalul lunii octombrie 2010, Relad Internaţional avea creanţe comerciale de peste 730,5 milioane de lei, iar datoriile comerciale către diverşi creditori depăşeau 1,2 miliarde de lei.

Principalele firme din grup sunt Relad Internaţional SRL şi Relad Internaţional Pharma SRL, dar pe lângă acestea mai există şi alte societăţi, dintre care două nu au avut activitate în ultimii doi ani. În piaţa de medicamente există informaţii potrivit cărora acţionarii Relad sunt şi în spatele reţelei de farmacii City Pharma, controlată de Hermes Pharma. Lanţul include peste 100 de farmacii în toate judeţele ţării. Ca şi Adrian Roncea, şi Laurenţiu Stratulat este la fel de cunoscut în presa mondenă. El a ţinut multă vreme prima pagina a ziarelor din cauza unui scandal conjugal.

Vezi care era averea lui Laurenţiu Stratulat în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii