FacebookTwitterLinkedIn

CNAS a fost condusă interimar de Răzvan Vulcănescu, după ce Marian Burcea a fost demis ca urmare a reţinerii de către DNA în dosarul decontărilor ilegale de servicii medicale la domiciliu.

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) este o organizație non-guvernamentală, care își propune să contribuie la îmbunătățirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacienții români.

Companiile membre APMGR au capacități de producție în București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Constanța unde se produc peste 1.500 de medicamente generice acoperind toate clasele terapeutice, de la produse antireumatice și antialergice, până la produse oncologice. Industria generică locală contribuie cu cca 1,5% la PIB, asigurând peste 8.000 de locuri de muncă.

APMGR reprezintă principalele companii producătoare de medicamente generice din România: Accord Healthcare, Amring Pharmaceuticals, Dr. Reddy’s, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Infomed Fluids, Krka, Labormed, Magistra CC, Medochemie, Mylan, Sandoz, Terapia-a Sun Pharma company, Teva, Zentiva-o companie Sanofi.