FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit conturilor de social media, Laurențiu Rusescu este proprietarul unei companii de producție cu denumirea Xtra Entertainment Grup, a lucrat anterior pentru Pro TV, TVR1, Prima TV și Kanal D și a absovit în 1996 regia la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Laurențiu Rusescu a câștigat printre altele, în 2010, o finanțare de la Centrul Național al Cinematografiei pentru scurt metrajul „Insula” și a dezvoltat și a scris mai multe seriale pentru televiziune printre care „SMURD” și „Băieți Buni” pentru Pro TV. Rusescu a fost, de asemenea, în 1992 asistent de regie la filmul „O vară de neuitat” de Lucian Pintilie.

„Este o poveste bine structurată, cu personaje puterice, tensiune, mister și dialoguri savuroase”, se mai arată în comunicatul difuzat de HBO pe 24 august.

Andra Radu, Original Production Research and Development Manager HBO România, a declarat: „Ceea ce il face și câștigător este faptul că reflectă foarte bine o profundă întelegere a seriilor TV. Scenariul chiar este 100% episodul pilot al unei foarte posibile serii și lansează o poveste pe care așteptăm cu interes să o urmărim în episoadele următoare, deschide cadrele și pune întrebările bune. Pilotul, foarte bine dozat, este o bază pentru ceea ce ar putea urma”.

La prima ediție a concursului EPISODUL 1 au fost înscrise 308 scenarii, HBO anunțând că multe dintre ele vor rămâne în atenția producătorilor HBO pentru eventuale proiecte viitoare, în vreme ce câștigătorul primei ediții va intra probabil într-o fază ulterioară, de dezvoltare. Câștigătorul va primi un premiu în valoare de 2.500 de dolari.

CITEȘTE: PRIMA TV A INTRAT ÎN INSOLVENȚĂ

HBO Europe – este o companie deţinută de Home Box Office, Inc. – ce difuzează în prezent programe de televiziune premium în 15 ţări: Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina.

HBO Europe oferă în România patru televiziuni de filme în format HD și SD (HBO, HBO Comedy, Cinemax şi Cinemax2) cât şi un serviciu video on demand, HBO GO. Sediul HBO Europe se află în Budapesta, Ungaria.