Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Laura Codruța Kovesi, susținută de către Parlamentul European și presa internațională în drumul către funcția de procuror-șef european

Fosta șefă DNA este puternic susținută de către presa internațională și Parlamentul European, în drumul către funcția de procuror-șef european.
 aboneaza-te
Laura Codruța Kövesi – Locul 1 în Top 50 cele mai influente, ediția 2015

Laura Codruța Kovesi este in atenția presei internaționale, după al doilea dosar în care este învinuită. Conform unor surse judiciare, citate de Agerpres, Kovesi a fost pusă sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la represiunea nedreaptă, sub forma participaţiei improprii, şi apartenenţa la un grup infracţional organizat, într-un dosar în care sunt cercetaţi foştii procurori de la DNA Ploieşti Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

„Autorităţile române au lansat o a doua investigaţie împotriva fostei șefe anticorupţie, pregătind o confruntare cu Bruxellesul. Contrastul dintre ce s-a întâmplat la Bucureşti şi în Parlamentul European devine un simbol al escaladării disputei din UE privind infiltrarea autoritarismului în statele membre”, scrie Financial Times la o zi după scrisoarea în care Tudorel Toader o atacă pe Laura Codruţa Kovesi.

„Magistrata română Kovesi, simbol al anticorupţiei, din nou convocată în justiţie. Social-democraţii la putere la Bucureşti duc o campanie de discreditare a candidaturii doamnei Kovesi – foarte populară în rândul publicului, dar denunţată de clasa politică din cauza anchetelor care au vizat oameni politici acuzaţi de corupţie”, scrie și France Presse.

„Oficialii români îşi continuă campania prin care vor să o împiedice pe aceasta să conducă noul Parchet European, scrie și Balkan Insight despre noua audiere a lui Kovesi.

”Cazul Kovesi aduce o umbră neagră asupra României, într-un moment în care țara și-a asumat prima președinție a Consiliului Uniunii Europene. Văzută ca un erou la Bruxelles pentru activitatea sa din România, Kovesi este demonizată de guvernul condus de social-democrați la București, care o acuză de prejudecăți politice”, scrie și Euractiv.com.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii