FacebookTwitterLinkedIn

Fondul de investiții se adresează start-up-urilor din sectorul digital tech din Europa de Sud-Est, care au deja un produs și o echipă foarte bine organizată și dedicată care înțelege piața și clienții cărora i se adresează. Echipele care aplică sunt încurajate de reprezentanții LAUNCHub să prezinte feedback-ul relevant primit anterior sau experiențele rezultate din alte programe de accelerare sau din obținerea unor finanțări de tip angel investor.

Programul de selecție LAUNCHub se va încheia cu evenimentul Long-Weekend, la finalul lunii martie, în Sofia, unde echipele care au trecut de primele etape de selecție, de obicei 15 sau 16 echipe, vor primi coaching și mentorat și își vor prezenta ideile de afaceri, prezentări pe baza cărora vor fi selectate pentru obținerea unei investiții. Numărul start-up-urilor selectate nu este unul fix, conform reprezentanților LAUNCHub fiind posibil ca toate echipele să primească finanțare. În general însă, acest număr variază între șase și nouă. Valoarea finanțării este și ea variabilă, maximul fiind de 200.000 de euro, iar participația din companie percepută în schimbul finanțării este tot variabilă, însă nu depășește niciodată cu mult 20%, spun reprezentanții LAUNCHub.

De când a fost fondat în 2012, LAUNCHub a investit aproximativ 3 milioane de euro în 35 de echipe din Europa de Sud-Est, patru start-up-uri românești, Appticles, GameMatch, UseTogether și TxtFeedback, făcând deja parte din portofoliul fondului de investiții. În ultimii doi ani, LAUNCHub s-a dovedit a fi un partener implicat care le oferă start-up-urilor susținere continuă, inclusiv prin investiții de tip follow-on și prin accesul la o rețea de experți, de antreprenori de succes și de investitori, care nu provin doar din Europa de Sud-Est, ci și din Londra sau Berlin.