Ingrediente
800 g spanac proaspăt curăţatl
10-12 foi lasagna
2 cepe medii
4 căţei mari de usturoi
1 lingură unt
3 linguri ulei de măsline
500 g ricotta
200 g cașcaval
½ linguriţă nucșoară
sare
Mod de preparare
Încingi uleiul de măsline într-o tigaie, pui ceapa și usturoiul tocate mărunt și lași pe foc mic până ceapa se înmoaie. Adaugi spanacul curăţat și opărit și amesteci. Dai să se răcească, după care pui compoziţia peste ricotta, adaugi nucșoara, sare, după gust, și amesteci. Fierbi foile de lasagna în apă clocotită cu sare pentru 2 minute, după care le scoţi și le așezi una lângă alta pe un prosop. La fiert trebuie să ai grijă să nu se lipească între ele.
Ungi cu unt un vas de ceramică de 22×28 cm și așezi pe fund foi de lasagna, pui câteva linguri de compoziţie și întinzi. Presari puţin cașcaval ras, așezi alte foi și continui așa până termini ingredientele. Trebuie să ai 4 straturi foi, 3 cremă cu spanac și 3 de cașcaval. Deasupra trebuie să ai foi. Presari deasupra cașcaval și introduci forma în cuptorul încins la 180˚C până se rumenește ușor deasupra, circa 30 de minute. Dacă vrei să folosești sos bechamel, pui câte două linguri după fiecare strat de foi.