Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Lars Larsen, fondatorul lanțului Jysk, a murit la 71 de ani. Ce avere avea miliardarul

Lars Larsen, fondatorul lanţului de retail Jysk şi unul dintre cei mai bogați oameni din Danemarca, a murit la 71 de ani, la numai două luni după ce a părăsit funcția de președinte al companiei.
Lars Larsen Jysk

Larsen a fondat compania Jysk în 1979. Acesta avea o avere estimată de 4,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes.com, aspect ce îl plasa în topul celor mai bogați oameni din Danemarca. Jysk a inaugurat primul magazin pe 2 aprilie 1979 în orașul danez Aarhus, iar cinci ani mai târziu compania avea să se extindă dincolo de granițele țării, deschizând primul magazin în Germania. În prezent, Jysk are peste 2.800 de magazine în Europa, Asia și Orientul Mijlociu și peste 23.000 de angajați la nivel global.

În urmă cu două luni, Lars Larsen a părăsit funcția de președinte al companiei, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Funcția a fost preluată de fiul său, Jacob Brunsborg.

În afară de grupul JYSK, Lars Larsen mai deţinea complet sau parţial şi alte companii: „Bolia.com” este un lanţ de magazine de desfacere a mobilei pe internet, cu showroomuri în oraşe europene şi în China, „Interior Direct” este un furnizor la scară largă de mobilier pentru hoteluri şi săli de conferinţă, iar „Himmerland Golf & Spa Resort” este unul din cele mai bine echipate şi atrăgătoare terenuri de golf din Scandinavia, având propriul hotel de prima clasă, special pentru golf.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii