Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Laptele provenit din ferme este conform. Primele rezultate de la Argeș și Dolj sunt negative

Laptele provenit din toate fermele din țară este un lapte conform și poate pleca fără probleme către procesare, iar primele rezultate pe analizele prelevate de la fermele din Argeș și Dolj sunt negative, a declarat pentru Agerpres președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Andrei Butaru.
 aboneaza-te
Lapte

„În urma controalelor făcute până acum nu există probleme în fermele din România. Laptele este conform și poate pleca către procesare fără alte rezerve. La ora la care discutăm vorbim de toate feermele din România”, a excplicat președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Referitor la rezultatele probelor prelevate de la cele două ferme din Argeș și Dolj, șeful ANSVSA a subliniat că le va face publice în momentul în care vor fi finalizate, însă primele probe au ieșit negative, iar altele mai sunt în lucru.

„Noi facem controale în fermele din Argeș și Dolj pentru că așa ne cere procedura, iar când se vor finaliza toate analizele pe care le-am recoltat vom face declarații sau vom transmite un comunicat de presă. Nu pot spune când se vor finaliza, dar când le vom avea le vom face publice. Am vrut să fac aceste precizări pentru că s-a creat o psihoză în rândul populației și oamenii trebuie să știe că laptele este conform, că nu sunt probleme pe lapte, iar fermierii trebuie să își ducă activitatea în mod normal”, a mai spus Butaru.

Ministrul Agriculturii declara în data de 1 martie că nu exclude posibilitatea ca sursa contaminării cu E-coli a brânzei proaspete de vaci de la Lactate Brădet să fi fost laptele livrat de fermele din Dolj și Argeș.

„(…) Este posibil și vom verifica pentru că, potrivit specialiștilor, contaminarea ar fi fost de la lapte. Personalul din fabrică este sănătos, nu este purtător și este greu de crezut că în comerț s-ar fi putut realiza contaminarea”, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la finalul discuțiilor din Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii