Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Lăptăria cu Caimac: Ne așteptăm ca epidemia să treacă până la finalul lunii mai 2020 și în acel moment să ne confruntăm cu o criză economică

Reprezentanții companiei Lăptăria cu Caimac se așteaptă ca epidemia de COVID-19 să treacă până la finalul lunii mai 2020, iar în acel moment să ne confruntăm cu o criză economică.
Laptaria cu Caimac

Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dumneavoastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Am luat decizia de a proteja angajații si de a depune eforturi suplimentare pentru a asigura într-un procent cât mai mare livrările de produse. Considerăm ca medicamentele, hrană, utilitățile, transporturile și telecomunicațiile trebuie să funcționeze pentru a permite cetățenilor să respecte carantina.

Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Compania a rugat toți angajații care pot lucra de la distanță, să lucreze de acasă. Am introdus proceduri speciale de igienă, am oprit în totalitate de la 01.03.2020 vizitele, întâlnirile, am introdus regim special pentru contactul cu șoferii care încarcă sau descarcă marfă, am organizat instruiri pentru personal.

Forbes România: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioadă de timp pentru a atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

La acest moment cel mai mare impact îl are blocarea traficului din vămi. Industria alimentară românească depinde în mare măsură de importuri de ambalaje, etichete, cerneală, ingrediente, materii prime etc. Noi importăm doar o parte dintre ambalaje și am încercat să facem stocuri însă blocarea totală a traficului de către vecinii unguri a dus la refuzul de a prelua comenzi al transportatorilor. Așteptăm încă o procedură clară pentru păstrarea lanțurilor logistice. Uniunea Europeană a depus eforturi pentru stabilirea unor asemenea proceduri însă sunt 27 de Guverne cu care se negociază și durează. Am dori ca DSP să ia în calcul fermele de animale. Acestea trebuie să fie funcționale în orice situație și trebuie oferite proceduri clare.

Industria alimentara, transportatorii ar trebui sa fie sus pe lista de prioritati pentru acces la dezinfectanți, măști etc.

Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dumneavoastră dacă epidemia continua și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

Ne așteptăm ca epidemia să treacă până la finalul lunii mai 2020 și în acel moment să ne confruntăm cu o criză economică. Scăderea PIB ne așteptăm să fie mică, însă multe companii mici vor fi afectate. Mai mult, dacă nu se găsesc tratamente sau vaccinuri, e posibil ca scăderea economică să se perpetueze pe termen mediu.

Este necesar un plan de acțiuni pentru următorii 2 ani, acces la linii de capital de lucru, garanții guvernamentale gratuite pentru credite, amânarea unor obligații de plată.

Forbes România: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

În acest moment, focusul este pe creșterea producției pentru a satisface cererea. Lipsa produsului la raft pare să genereze și mai multă neîncredere în aprovizionare și la rândul ei generează alte cumpărături exagerate. Daca vom continuă să alimentăm rafturile, în curând acest comportament va dispărea. Am oferit ajutor sub forma de produse unor instituții publice din domeniul sănătății și continuăm proiectele noastre obișnuite, ONG-uri care suțtin copiii defavorizați.

Ne gândim în prezent să oferim suport unui set de afaceri mici și suntem în faza de a identifica resursele și modalitățile de a le sprijini.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii