Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Lanţul hotelier american Marriott anunță pierderi peste estimări

Reprezentanții Marriott International au anunțat că lanțul hotelier a înregistrat pierderi trimestriale peste estimări.
 aboneaza-te
shutterstock_1647005167

Motivul: pandemia de coronavirus a redus călătoriile pe plan global şi a provocat un declin semnificativ al rezervărilor, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Conform datelor, acţiunile Marriott au scăzut cu 3,8% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare de luni, după ce compania a raportat un recul de 84,4% venituri per cameră disponibilă (RevPAR) – un indicator utilizat pentru a măsura performanţa financiară în industria ospitalităţii. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 40,3% la Bursa de la New York.

Cu toate acestea, reprezentanții Marriott se arată optimiști, așteptându-se la o creştere graduală a ratei de ocupare pe plan global. “Deşi afacerea noastră continuă să fie afectată sever de pandemie, vedem semne încurajatoare ale revenirii cererii”, a declarat directorul general al Marriott, Arne Sorenson.

Pierderile atribuibile acţionarilor s-au situat la 234 milioane de dolari, sau 0,72 dolari pe acţiune, în trimestrul doi din 2020, faţă de un profit net de 232 milioane de dolari, sau 0,69 dolari per titlu, în urmă cu un an.

Ultima dată când Marriott a înregistrat pierderi trimestriale a fost în trimestrul trei din 2011 (când rezervările au scăzut în urma atentatelor din 11 septembrie).

Veniturile totale au scăzut cu 72,4% în perioada aprilie – iunie 2020, la 1,46 miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii