Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Lanţul de supermarketuri Morrisons (Marea Britanie) a acceptat o ofertă de preluare din partea Fortress Investment Group

Morrisons, al patrulea mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, a acceptat o ofertă de preluare primită din partea unui consorţiu condus de Fortress Investment Group, deţinut de SoftBank, în valoare de 6,3 miliarde de lire sterline (8,7 miliarde dolari), informează New.s.ro, conform Reuters.
Morrisons

Oferta din partea Fortress, în colaborare cu  Canada Pension Plan Investment Board şi Koch Real Estate Investments, o depăşeşte pe cea de 5,52 miliarde de lire sterline, nesolicitată, propusă de Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), pe care a Morrisons a respins-o pe 19 iunie.

Cu toate acestea, propunerea Fortress este sub cele 6,5 miliarde de lire cerute săptămâna trecută de unul dintre cei mai mari 10 investitori ai Morrisons, JO Hambro, notează News.ro.

Acţionarii Morrisons urmează să voteze oferta Fortress, care conferă lanţului de supermarketuri o valoare de întreprindere de 9,5 milairde de lire sterline, incluzând şi datoriile nete de 3,2 miliarde de dolari.

Compania Morrisons a fost creată în 1899, pentru comercializarea de ouă şi unt. În prezent se află pe locul patru pe piaţa britanică, fiind devansată la vânzările anuale de Tesco, Sainsbury’s şi Asda.

Morrisons deţine 85% din cele aproape 500 de magazine pe care le operează şi are în proprietate 19 centre de producţie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii