Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Bani și Investiţii |
|

Lanțul de magazine de bijuterii de lux Teilor atrage o finanțare de peste 8 milioane de euro din partea EximBank

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru dezvoltarea business-ului, respectiv achiziția de stocuri de bijuterii și amenajarea noilor magazine de peste granițe.  
New concept store - TEILOR

Teilor a obținut o linie de credit și un credit de investiții în valoare totală de 8,47 milioane de euro din partea EximBank. Din suma totală, 5 milioane de euro reprezintă o linie de credit pentru achiziția de stocuri de bijuterii, pentru o perioadă de 24 de luni. Restul sumei, respectiv 3,3 milioane de euro, reprezintă un credit de investiții dedicat amenajării unui număr de 17 magazine ce vor fi deschise peste granițe, acordat companiei pentru o perioadă de 72 de luni.

„Liniile de credit obținute din partea EximBank ne vor sprijini în demersurile de extindere ale brandului Teilor într-un ritm accelerat. (…) Ne dorim să construim un brand românesc puternic peste hotare și să livrăm rezultatele de creștere promise tuturor părților implicate în povestea Teilor. Liniile de credit acordate de EximBank și garantate de statul român vin în completarea finanțării pe care urmărim să o atragem de la investitorii de pe piața de capital locală”, a declarat Willy Dicu, CEO Teilor.

Teilor deține cel mai mare lanț de bijuterii de lux din România, cu 56 de magazine fizice. Potrivit companiei, până la finalul anului 2021 rețeaua Teilor va ajunge la 62 de magazine, dintre care 53 în România, patru în Polonia, trei în Sofia, Bulgaria și două în Ungaria.

Teilor face parte din grupul Teilor Holding, care mai cuprinde Teilor Invest Exchange și compania de intermediere financiară, Invest Intermed GF IFN. Grupul are în vedere realizarea unui plasament privat de obligațiuni corporative cu o valoare estimativă de 45 milioane de lei până la sfârșitul anului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii