Cautare
, Staff

Artă & Cultură |
|

Lansarea turneului național al filmului documentar „Maria – inima României”

Pentru a marca cea de-a 100 aniversare a rolului crucial pe care Regina Maria l-a avut pentru țara sa în cadrul Conferinței de Pace de la Paris, din anul 1919, producătorul executiv John M. Florescu alături de canalul de televiziune HISTORY anunță lansarea „Turneului Național Maria - Inima României”, un eveniment itinerant ce va avea loc în mai multe orașe din România, pe parcursul următoarelor șase luni.
maria inima româniei

Cu intenția de a atrage atenția publicului tânăr, turneul va ajunge în mai multe orașe, oferind posibilitatea de vizionare a documentarului integral„Maria – Inima României” (1 oră și 20 minute). Proiecția va fi realizată în localități din întreaga țară, centre academice sau istorice, instituții de învățământ sau fabrici.

Filmul prezintă viața extraordinară a Prințesei născute în Marea Britanie care, la Paris, a convins aliații din vest să înapoieze României teritoriul Transilvaniei.

Turneul începe la București cu o primă proiecție pe data de 5 noiembrie 2019, ora 19:00, la Sala Dalles. Constanța va fi al 2-lea oraș în care filmul va ajunge la jumătatea lunii noiembrie, iar publicul din Alba Iulia va putea viziona pelicula la sfarșitul lunii noiembrie.

Intrarea publicului este liberă, pe baza rezervărilor de loc făcute în avans. Pentru rezervarea de bilete gratuite și programul turneului în țară, detalii se găsesc pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/ sau www.eventbook.ro.

„Cu sprijinul HISTORY și a sponsorilor vizionari Banca Transilvania, Regina Maria Rețeaua Privată de Sănătate, Groupama, British American Tobacco și Enayati Group, sunt bucuros să anunț că proiectul va fi oferit publicului din România cu intrare liberă. Aceste companii cred în România și mi-au permis să duc povestea minunată a acestei femei curajoase și plină de patriotism în toate colțurile țării” menționeaza John M. Florescu.

„România este plină de eroi” a declarat Dl. Florescu la conferința de presă din 29 octombrie, organizată chiar în ziua aniversării a 144 de ani de la nașterea Reginei Maria. „Ea a fost mereu cu spiritul și sufletul aproape de oamenii obișnuiți iar noi ne dorim să contribuim, împărtășind publicului povestea vieții sale.”

În cadrul aceluiași turneu, Chainsaw Film Productions va oferi publicului și posibilitatea vizionării filmului “Războiul Regelui”, documentar despre viața ultimului rege al României, Regele Mihai I. Filmul a avut premiera în 2016 la Pro TV și a fost difuzat în 42 de țări, inclusiv pe canalele HISTORY si HISTORY 2.

„Noi, cei de la HISTORY, suntem bucuroși să fim parte din acest proiect cinematografic educațional și să ne adresăm publicului nostru local prin teme de referință cu însemnătate pentru el. Dorința noastră este să ne implicăm în inițiative pe termen lung care ajută oamenii să-și cunoască istoria și eroii. Suntem conștienți de dragostea pe care românii o poartă Reginei Maria și Regelui Mihai. Din acest motiv în luna august a acestui an, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la momentul crucial în care România a întors armele împotriva Germaniei, am difuzat filmele Războiul Regelui și Maria: Inima României pe canalul HISTORY pentru a le face cunoscute poveștile de viață. Acest turneu național reprezintă continuarea implicării noastre active în promovarea marilor momente istorice”, a declarat Izabella Wiley, Director General A+E Networks Europa Centrală și de Est, grup în al cărui portofoliu se află canalele HISTORY, HISTORY2 și Crime+Investigation.

„Războiul Regelui” şi „Maria, Inima României” sunt produse de Chainsaw Film Production S.R.L.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii