Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Lansare „Innotech Student”. 20 mil. euro pentru finanțarea inițiativelor antreprenoriale ale studenților

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, lansează astăzi, la sediul Guvernului, apelul de proiecte Innotech Student. Programul prevede finanțarea inițiativelor antreprenoriale ale studenților români.  
inotech student

Apelul de proiecte este lansat în cadrul Programului Operațional Capital Uman și are o alocare financiară de 20 milioane euro.

Proiectele selectate în urma evaluării presupun o perioadă de pregătire a studenților, dezvoltarea abilităților lor antreprenoriale, elaborarea planurilor de afaceri și selectarea celor mai bune dintre acestea. Studenții ale căror planuri de afaceri vor fi finanțate vor putea urma programe de internship în companii cu activități cât mai apropiate planurilor de afaceri propuse. Apoi, timp de 1 an studenții antreprenori vor beneficia de sprijinul administratorilor de grant, care pot fi instituții publice au private, urmând ca afacerile înființate de ei să fie monitorizate pentru o perioadă de timp.

Valoare unui proiect poate fi de max. 2 mil. euro, din care min. 70% va fi alocat subvențiilor pentru înființarea afacerilor. Valoarea maximă acordată pentru planurile aprobate este de 100.000 euro/ plan de afaceri, reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și se acordă numai întreprinderilor înființate de persoanele ale căror planuri de afaceri sunt selectate.

Detalii, pe mfe.gov.ro/studenti

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii