FacebookTwitterLinkedIn

Anul acesta Lamborghini împlinește 50 de ani iar una din modalitățile prin care marca italiană sărbătorește acest lucru este o “petrecere” alături de posesori din întreaba lume.

Chiar în aceste zile 350 de mașini Lamborghini călătoresc de la Milano la fabrica Lamborghini din Bologna de la Sant’ Agata Bolognese. 320 de mașini aparțin unor clienți iar 30 de unități au fost puse la dispoziție de Lamborghini pentru invitați speciali sau presă. Un total de peste 190.000 CP formează o coloană lungă de patru kilometri. Patru kilometri de Lamborghini formează astfel Grande Giro – marele tur în traducere liberă.

Topul națiunilor prezente la eveniment (ca posesori care sunt prezenți cu mașinile propriii) este: Marea Britanie 71 de participanți, Italia, Germania și Elveția 30, SUA 21 și China 17. Altfel, mai participă posesori de Lambo din Australia, Austria, Belgia, Canada, Franța, Hong Kong, Indonezia, Irlanda, Japonia, Kuwait, Liban, Liechtenstein, Luxembourg, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Principatul Monaco, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan, Olanda Tunisia, Ucraina.

Cel mai tânăr posesor de Lamborghini participant este din Kuwait și are 22 de ani iar cel mai vârstnic este un francez de 75 de ani.

Modelele istorice prezene în tur sunt fabuloase: trei 350 GT, cinci 400 GT, 17 Miura, opt Espada, două Jarama, șase Urraco, 15 Countach, un LM 002, 21 Diablo și 36 Murcielago. Cea mai întâlnită mașină în Grande Giro este și cea mai de succes din istoria mărcii: Gallardo. Are 123 de prezențe înregistrate în eveniment.

Galerie foto: Aventador în 50 Anniversario Grande Giro, din Milano la fabrica Lamborghini din Sant’ Agata Bolognese

Vom reveni cu o galerie foto completă după terminarea turului.