Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

LafargeHolcim cumpăra Firestone Building Products într-o tranzacție de 3,4 miliarde de dolari

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a anunțat joi că va cumpăra Firestone Building Products de la compania Bridgestone Americas.  
Eric Olsen, CEO of LafargeHolcim and Chairman of the Steering Co

Acordul, în valoare de 3,4 miliarde de dolari, reprezintă cea mai mare tranzacție a sa de peste un deceniu, transmite Reuters.

Compania Firestone Building Products, specializată în acoperișuri comerciale în Statele Unite, a avut vânzări de aproximativ 1,8 miliarde de dolari și un profit operațional de 270 de milioane de dolari în 2020.

Tranzacţia ar crește prezenţa LafargeHolcim în SUA, iar vânzările sale anuale ar urma să ajungă la şase miliarde de dolari. Aceasta intenționează să-și extindă operaţiunile în domeniul materialelor pentru acoperişuri plane în Europa şi în America de Sud.

LafargeHolcim a fost creată în 2015, în urma fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim, fiind prezentă şi pe piaţa din România din 1997. În prezent, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti, numărând aproximativ 1.100 de angajaţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii