Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Lafarge vrea să vândă activele din România pentru a putea fuziona cu Holcim

Producătorul francez de materiale de construcţii Lafarge are în plan să vândă activele din România pentru a putea realiza fuziunea cu grupul elveţian Holcim, în cea mai mare tranzacţie din piaţa mondială de profil.
Holcim

În afara activelor Lafarge din România, cele două companii au mai propus pentru dezinvestiţie şi alte active pentru a anticipa eventualele solicitări ale autorităţilor din domeniul concurenţei, potrivit unui comunicat de presă. Astfel, alte şase state europene şi patru din lume ar putea fi afectate.

Printre activele europene sunt: în Austria – uzina de ciment Mannersdorf a Lafarge, în Franţa – activele Holcim din Franţa metropolitană, cu excepţia uzinei de ciment din Altkirch şi a staţiilor de betoane şi agregate din regiunea Haut-Rhin; activele Lafarge din Insula Reunion, cu excepţia participaţiei în cadrul Ciments de Bourbon, în Germania – activele Lafarge, în Ungaria – activele operaţionale ale Holcim, în Serbia – activele Holcim şi în Marea Britanie – activele Lafarge Tarmac, posibil cu excepţia unei uzine de ciment.

Viitorul grup LafargeHolcim va deţine astfel o bază industrială semnificativă şi echilibrată în Europa – aproximativ 20% din veniturile sale de la nivel global, ceea ce îi va permite să beneficieze de redresarea economică din Europa.

Finalizarea fuziunii propuse este aşteptată în primul semestru din 2015, având ca scop crearea unui portofoliu echilibrat şi diversificat, cu operaţiuni în 90 de ţări şi cu crearea de valoare pentru toate părţile interesate.

Citiţi aici mai multe despre planurile Holcim în România

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii