Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Industrie |
|

Lafarge își reduce datoria cu peste 1 mld. euro

constructii.jpg
Lafarge, jucătorul de top din industria cimentului, agregatelor și betoanelor la nivel mondial, și-a anunțat rezultatele pentru al treilea trimestru al anului.

Consiliul de Administraţie al Lafarge, prezidat de Bruno Lafont, s-a întrunit pe 5 noiembrie 2013 şi a anunțat situaţiile financiare pentru perioada încheiată la 30 septembrie 2013. Astfel, Lafarge și-a redus datoria netă cu mai mult de un miliard de euro comparativ cu septembrie anul trecut,iar creșterea în majoritatea piețelor emergente a fost continuă în cel de-al treilea trimestru.

Pe de altă parte, variațiile nefavorabile ale cursului de schimb valutar au avut un impact negativ de 7% atât asupra vânzărilor, cât și asupra EBITDA (€-286 de milioane, respectiv €-67 de milioane în trimestru).

Grupul a anunțat de asemenea că va reduce datoria netă la sub €10 miliarde în 2013 și la sub €9 miliarde în 2014 și are în plan reduceri de costuri și obiective de inovație pentru 2015-2016, țintind o creștere a EBITDA cu cel puțin €1,1 miliarde pe această perioadă de timp.

Rezultatul net atribuit grupului în al treilea trimestru, de €304 milioane, a rămas stabil comparativ cu cel din trimestrul III 2012, în ciuda impactului negativ al variației cursului de schimb valutar asupra EBITDA și a absenței vânzărilor de certificate de CO2. Investiţiile Lafarge au totalizat €237 de milioane în acest trimestru.

„În perspectivă, vom beneficia de trei motoare de creștere organică: creșterea continuă din țările emergente, creșterea accelerată prin inovație și recuperarea progresivă de pe piețele mature”, a declarat Bruno Lafont, Președinte și Director General Lafarge.

În ansamblu, Grupul consideră că cererea de ciment va creşte pe piețele în care operează, cu valori între 0 și 3 procente în 2013 comparativ cu 2012.

Lider mondial în materiale de construcții, Lafarge a avut o cifră de afaceri de 15,8 miliarde de Euro în 2012. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii