Cautare
, Contributor

Între noi părinții |
|

La povești cu Mame-Antreprenor: Mihaela Nistor, fondator 101jucării.ro

Când mamele se întâlnesc la povești, fie ele și scrise, nu pot ieși decât idei minunate și o stare de bine cum greu găsești în alt gen de articole. Pentru că mamele povestesc cu patos, cu empatie, uneori cu haz de necaz, alteori cu seriozitate. Și toate aceste stări, strânse laolaltă, ne fac pe noi, cititorii, să vibrăm la spusele lor și să ne încredem în noi și-n puterile noastre. Pentru că astfel de supraputeri au mamele – de a încuraja, de a susține și de a impulsiona! Așa se întâmplă de fiecare dată cu seria noastră de povești ale mamelor-antreprenor! Sunt atât de savuroase și pline de învățăminte, că tare greu e să te oprești din a le citi! Acum, despre  Mihaela Nistor, fondator 101jucării.ro.
Mihaela Nistor 101 jucarii IMG-20160708-WA0011

Mihaela Nistor și-a dorit să-i împlinească fiului ei o dorință – aceea de a avea o jucărie care să întruchipeze personajul preferat din desene. Și de aici până la business a fost doar un pas! Așa a apărut 101jucării.ro.

„Până la doi ani (ai copilului) ești încă sub influența schimbărilor majore, a fricilor, a sentimentelor necunoscute, a stărilor cărora nu le faci față, a întrebărilor. După doi ani se limpezesc lucrurile, se termină cu plânsul, se termină cu tensiunile, începi să revezi lumea care te înconjoară. De la patru ani deja intri în altă lume – lumea viselor, lumea bucuriilor, a poveștilor, a întrebărilor, a dorințelor, a prietenilor imaginari, lumea desenelor animate.

Fiul meu își dorea să fie un personaj bun, care să facă lumea mai bună. Dimineața, înainte să plecăm la grădiniță, își punea mantia imaginară, și plecam (în zbor) să facem fapte bune, cu superputerile noastre. Într-o zi mi-a spus că și-l dorește pe Naruto, unul dintre personajele pe care le urmărea la televizor. Am căutat și am căutat. Am găsit doar în America. I l-am comandat. Apoi Ben10, apoi Power Rangers, apoi Sonic. Căutând nopți la rând, mi-am dat seama că toți copiii din România, la vremea aceea, nu aveau acces la figurine cu personajele lor preferate. S-a înfiripat în mintea mea ideea de a aduce în România astfel de jucării, să aduc bucurie și altor copii și părinți. M-am asociat cu o colegă și prietenă, al cărei soț era pasionat de IT și ne-a făcut site-ul, am pus mână de la mână câte 5.000 de euro și am făcut primul import din State.

2011 a fost anul în care am renunțat la jobul de Resurse Umane și m-am mutat cu totul în visul meu și al copilului meu, în visul 101. Am participat în fiecare an la Târgul de Jucării de la Nurenberg. Am mărit gama de la an la an, pentru că lumea jocurilor video era în continuă creștere. Orice joc video, orice film, aduce cu sine noi caractere și, desigur, figurine cu personajele mai noi sau mai vechi.

Din nevoia de a separa grupa de vârstă, în 2013 a luat naștere fratele mai mic, dar mai mare, al 101jucarii- 101figurine. Au urmat ieșirile acestora în offline. Am participat la toate edițiile East European Comic Con (EECC), cel mai mare eveniment din România dedicat persoanelor pasionate de Benzi Desenate, Jocuri Video, Animații, Cărți, Filme și Seriale TV, începând cu anul 2013.

Închei povestea cu cuvintele copilului meu, ajuns acum la 20 de ani: «Am avut norocul de a trăi visul oricărui copil, acela de a crește alături de personajele preferate. Și ale prietenei și partenerei mele: 101jucării este declarația de dragoste a unei mame pentru copilul ei care, în mod fericit, a bucurat și alți copii»“.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii