Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

La Expo Milano 2015, „România trăieşte în armonie cu natura”

Acesta este sloganul pe care România îl va avea la Expo Milano 2015, unul dintre cele mai importante evenimente din acest an care va aduce laolaltă peste 140 de ţări şi organizaţii.

O căsuţă tradiţională, din zona Deltei Dunării, cu elemente de arhitectură populară, reinterpretate dintr-o perspectivă contemporană, cu acoperiş de stuf şi pereţi de sticlă, este Pavilionul pe care România îl va construi pentru Expoziţia Universală Milano 2015, ce va avea loc între 1 mai şi 31 octombrie.

Vizitatorii sunt invitați să descopere, prin mijloace moderne de prezentare audio-video, soluții tehnologice inovative și promovarea unor modele alimentare sănătoase, bazate pe produse agricole bio, resursele sale naturale, precum și soluțiile ecologice adoptate care promovează o dezvoltare durabilă a țării.

GALERIE FOTO. Vezi cum arată Pavilionul României la Expo Milano 2015

Comisarul general al României la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasi a precizat că bugetul alocat de Guvernul României pentru participarea la expoziţie este de 3,5 milioane euro, bani ce vor fi folosiţi pentru construcţia, amenajarea pavilionului românesc şi pentru organizarea de evenimente pe durata expoziţiei.

Georgian Ghervasie a subliniat că participarea României la acest eveniment se va axa nu numai pe componenta de diplomație publică, ci și pe acțiunile de diplomație economică, MAE încheind în acest sens acorduri de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț Italiană pentru România.

Lotul dedicat pavilionului României are 887 metri pătrați și este poziționat în centrul complexului expozițional, având ca pavilioane vecine pe cele ale Franței, Israelului, Mexicului, Spaniei și Vaticanului.

Pavilionul va fi structurat, la parter, pe 5 arii tematice (biodiversitate, agricultura și energia verde, fructe și legume, cultură și tradiție, gastronomie) și va oferi vizitatorilor informații prin intermediul unor tehnologii multimedia. Etajul va reflecta elementul tradițional — aici va fi creat un restaurant, în scopul promovării bucătăriei românești, precum și o grădină care va fi menținută vie pe toată durata expoziției, acoperișul fiind din stuf.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii