FacebookTwitterLinkedIn

Cea mai importantă tranzacţie o reprezintă preluarea clădirii de birouri The Lakeview de către fondul de investiţii New Europe Property Investors (NEPI).  Aceasta este cea mai mare tranzacție din 2010 până în prezent cu un proiect de birouri de pe piața din București.

Cu toate că nu s-a înregistrat nicio tranzacţie în cel de al doilea trimestru, în prezent se află în fază avansată de negociere câteva proiecte imobiliare, în special proiecte cu spaţii comerciale amplasate pe întreg teritoriul României.

Procesul de tranzacţionare este lung şi estimăm că finalizarea acestora urmează să fie realizată abia spre sfârşitul anului în curs, susțin realizatorii acestui studiu citat.

În ultimii ani, interesul investitorilor s-a concentrat pe produsele prime. Investițiile cu produse secundare sau din zone non-centrale au fost foarte limitate. În anul 2013 s-a putut observa o schimbare în strategia fondurilor de investiţii, care preferă acum proiecte cu potenţial de îmbunatăţire printr-un management eficient, în detrimentrul produselor prime.

Vezi cum arată harta principalelor invesțiile în spații de birouri, comerciale, industriale și hoteliere din București.

Aceşti investitori care au acces imediat la resurse financiare sunt interesaţi de extinderea prezenţei regionale, iar prin intermediul echipelor locale deja operaţionale îşi propun să preia proiecte care oferă posibilitatea restructurării proiectului imobiliar şi implicit a îmbunătăţirii rezultatelor financiare, mai arată JLL.