Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

La cât se ridică costurile de spitalizare ale unui bolnav de COVID-19

Cheltuielile pentru tratamentul COVID-19 din spital pot ajunge chiar și la 16 mii de lei de pacient, în funcție de gravitatea bolii și de cât de mult a stat persoana respectivă internată în spital.
 aboneaza-te
spitalul clinic de urgenta sf pantelimon coronavirus

„Costurile sunt diferențiate pentru fiecare pacient în parte. Pentru pacienții asimptomatici costurile au fost mici, în jur de 700-800, costurile diferă pentru fiecare. Cifrele aici se mișcă. Pentru pacienții care au avut probleme, care au stat cel mai mult în secțiile de terapie intensivă sau pentru pacienții ale căror teste s-au negativat foarte târziu, costurile ajung și până la 160 de milioane, vorbesc de bani vechi”, a declarat Constantin Tîrziu, managerul spitalului Târgu Cărbunești.

În medie, pentru fiecare bolnav de COVID, Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești cheltuie 7.500-8.000 de lei, potrivit Digi24.

„În medie, pentru un pacient care petrece aproximativ 12 zile în unitatea noastră costurile de spitalizare ar fi undeva la 10.000 de lei, la care se mai adaugă costurile de hrană, analize și medicamentele, acestea sunt undeva pe la 2.000 de lei, ceea ce înseamnă că un total ar fi de 12.000 de lei noi”, spune Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Gorj.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii