Cautare
, Staff

Lifestyle |
|

La cafea – întâlnirile care ne-au aromat anul 2017

Anul 2017 a adus pentru noi schimbări, surprize și noutăți. Printre ele s-a numărat și startul unei colaborări între două entități iubitoare de cafea: Forbes Life România și Nespresso România. Ceea ce le-a consolidat au fost oamenii puternici, ale căror amintiri și rutine includ și o cană de cafea.
coffee

Ne-am bucurat de gustul Nespresso, ascultând povești despre lumea lor lăuntrică. Astfel, am adunat opt povești de savurat, pe care, bucuroși, le adunăm la suma realizărilor de anul acesta.

Iată-le:

1.

La cafea cu… Sonia Năstase

Sonia Năstase este unul dintre oamenii pe care eleganța, bunul simț și frumusețea, îi definesc generos. Deopotrivă pasionată de cifre și de umanitate, iubitoare de momente și de călătorii, Sonia își decupează timpul liber, pasiunile și oamenii dragi încotro îi dictează inima și intuiția. Cafeaua alături de Sonia nu este numai savuroasă, ci de-a dreptul încântătoare și mă declar, cu mâna pe inimă, doritoare de a o repeta curând.

„Îmi place să beau cafeaua neagră pentru că așa îi surprind rafinamentul, textura și toate nuanțele subtile. Pentru mine, cafeaua înseamnă ritual de contemplare, liniște, răsfăț; înseamnă deopotrivă focus, energizare, dar și relaxarea dintre provocări și reușite. Acest ritual implică două alegeri importante, în funcție de momentul în care mă aflu: sortimentul de cafea pe care îl prefer și accesoriile potrivite savurării acestuia.”

2.

La cafea cu… Andreea și Adrian Buga

Andreea și Adrian formează un cuplu atipic de oameni îndrăgostiți de frumos. Adrian este stâlpul calm și ancorat, iar Andreea reprezintă energia debordantă din jurul tuturor proiectelor pe care le creează împreună, sub emblema Argo Art.

Cea mai veche amintire legată de cafea:

Adrian: „O râșniță veche de tot, care-mi aduce aminte de casa părintească și care avea o parte din metal și-o cutiuță în partea de jos, unde mama râșnea cafeaua. O altă amintire sunt magazinele comuniste care aveau râșnițe pentru cafea cu nechezol. Mama mă trimitea la magazin cu 5 lei sau 10 lei și stăteam la rând pentru o pungă de hârtie plină cu cafea, împrăștiindu-i parfumul, tot drumul spre casă.”

Andreea: „Pentru mine, una dintre cele mai frumoase amintiri olfactive legate de cafea o aduce în prim-plan pe mama, care bea în fiecare dimineață cafea aromată, adusă din străinătate.”

3.

La cafea cu… Dora Popeneciu

Dora Popeneciu este una dintre cele mai influente femei din România, care preferă însă discreția și munca în culise. În 1991, a făcut cunoștință cu brandul Apple, iar două decenii mai târziu conduce singurul Apple premium reseller din România, iStyle.

„Îmi place cafeaua cu zahăr, dar nu foarte dulce și cu puțin lapte, dar nu cu frișcă. Am învățat de-a lungul vremii că trebuie să mă respect, să-mi acord timp. Toată viața am fost într-o alergătură continuă, voiam să fac foarte multe lucruri în același timp, până când am ajuns, evident, să mă îmbolnăvesc. Și-atunci am avut prilejul de a cunoaște un om care m-a învățat să-mi acord timp, să am momentele mele cu mine.”

4.

 La cafea cu… Mihaela Navrea

„Cred foarte tare în destin și în întâmplare, așa că mă bucur mult de tot că ne-am întâlnit“.  Aceasta a fost prima frază pe care am auzit-o de la Mihaela, chit că până atunci dialogasem pe WhatsApp detaliile întâlnirii noastre. Mihaela Navrea este PR Manager la Boiron România, dar și energie în stare pură, iar invitația la cafea a fost un prilej numai bun pentru a-i descoase emoțiile.

„Nu am o preferință anume, mă las ghidată de starea din ziua respectivă. Acum îmi comand un espresso dublu cu un singur cub de zahăr. Altădată prefer un cappuccino. Sunt zile în care ajung și la a patra cafea și atunci prefer combinațiile, gusturile diferite. Nu cred că trebuie să mai spun cât de mult îmi place mult cafeaua, e una dintre plăcerile de la care nu mă abțin. Pot număra pe degete zilele în care am ieșit din casă fără să-mi beau cafeaua, mai ales că îmi place foarte mult gustul cafelei la ibric, este inconfundabil.”

5.

La cafea cu… Edmond Niculușcă

Provenind dintr-o familie bucureșteană de câteva generații, Edmond are, la doar 27 de ani, reputația unui salvator de amintiri și pe cea a unui povestitor îndrăgostit de Capitală.

Cea mai veche amintire legată de cafea:

„Se duce undeva spre cinci-șase ani, și îmi aduc aminte că, în casa noastră, bunicul meu se ocupa de cafea: el o cumpăra, el o râșnea, el o prepara. Se trezea primul dis-de-dimineață și țin minte că, deși dormeam, mă trezea parfumul acela inconfundabil. Era un sentiment de siguranță; mă trezeam dimineața când miroasea a cafea în toată casa și adormeam liniștit înapoi.”

6.

La cafea cu… Alecsandru Ionescu

Alecsandru Ionescu este medic stomatolog, tatăl a doi copii, un inovator pasionat de munca sa, de cafea, de călătorii și de gastronomie fină. Onestitatea și corectitudinea îi sunt valori de bază, iar modul în care își povestește experiențele, fie pe cele culinare, fie pe cele care implică stomatologia, te invită să-l asculți cu plăcere și curiozitate.

„Prima amintire legată de cafea persistă din copilărie, când mă fascina mirosul de cafea proaspăt râșnită și se auzea în tot cartierul momentul când puneai boabele la râșnit. De neuitat era și atunci când dădea cafeaua în foc și se împrăștia peste tot acel parfum specific. Niciodată nu mi-a plăcut să beau mult din cafea. Cred că undeva prin anul 2000 am băut prima dată un espresso în Italia, la Pisa, și de atunci îi sunt fidel espresso-ului scurt.”

7.

La cafea cu… Ana Maria Mihăescu 

Fost manager regional în International Finance Corporation, divizia de investiții a Băncii Mondiale, Ana Maria Mihăescu este astăzi o femeie ale cărei bucurii se împart între muncă, grădinărit, gătit, lectură și timpul petrecut alături de familie, reușind să fie în același timp un mentor care pledează pentru echilibru, dar și o mamă mândră de băiatul ei.

„Cea mai bună a fost o cafea pe care am băut-o la Lima. Am băut cafea și în Columbia, însă aceea din Lima mi-a rămas lângă inimă. Am intrat într-o cafenea mică de lângă hotelul unde eram cazată și imediat vânzătorul m-a întrebat de unde sunt, iar pentru că eram primul român care călca pragul acelui magazin, mi-a preparat o cafea foarte specială. Ei sunt foarte eleganți și politicoși. Nu cred că era ceva extraordinar, dar mi-a oferit-o atât de frumos și cu atât de multă iubire, încât a rămas, pentru mine, cea mai buna cafea.”

8.

La cafea cu…Ioana Filipescu

De profesie inginer, absolventă ENA (L’Ecole Nationale d’Administration), din Paris, Ioana Filipescu este, de peste 20 de ani, unul dintre cei mai apreciați specialiști în corporate banking de pe piața locală. În prezent Managing Director al propriului  boutique de consultanță financiară, Ioana preferă ca timpul liber să și-l împartă între familie, lectură și natură.

„Cred că prima dată când am băut cafea a fost în copilărie. Îmi aduc aminte că nu mi se refuza nimic și tot ce îmi doream se putea. Când eram mică, dat fiind faptul că la întrebarea „Ce vrei să te faci când vei fi mare“, răspunsul meu era întotdeauna „musafir“, cu siguranță am gustat din cafeaua celor mai mari. Îmi amintesc că eram doi copii (mai am o soră) într-o familie de foarte mulți adulți: eram singurele nepoate ale celor două perechi de bunici, ale celor trei străbunici pe care i-am prins, unchi, mătuși, deci o familie extrem de numeroasă de adulți.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii