Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

ForbesLife |
|

La cafea cu… Mihaela Navrea

„Cred foarte tare în destin și în întâmplare, așa că mă bucur mult de tot că ne-am întâlnit“.  Aceasta a fost prima frază pe care am auzit-o de la Mihaela, chit că până atunci dialogasem pe WhatsApp detaliile întâlnirii noastre. Mihaela Navrea este PR Manager la Boiron România, dar și energie în stare pură, iar invitația la cafea a fost un prilej numai bun pentru a-i descoase emoțiile.
DSC_2992

Experiență oferită de Nespresso

Mihaela, sau Ela pentru prieteni, a ales să-și asculte intuiția și, după câțiva ani de experiență în banking, a hotărât că industria farmaceutică i s-ar asorta mai bine. Are numai cuvinte de laudă la adresa foștilor ei manageri și crede că fiecare dintre noi poate fi un model, pentru că fiecare dintre noi influențează viața celorlalți, într-o mai mică sau mai mare măsură.

Ne-am așezat liniștite la o cafea Nespresso în grădina Simbio și am uitat de timp, povestind despre comunicarea medicală, business și micile plăceri ale vieții.

Ela, cum îți place să bei cafeaua?

Nu am o preferință anume, mă las ghidată de starea din ziua respectivă. Acum îmi comand un espresso dublu cu un singur cub de zahăr. Altădată prefer un cappuccino. Sunt zile în care ajung și la a patra cafea și atunci prefer combinațiile, gusturile diferite. Nu cred că trebuie să mai spun cât de mult îmi place mult cafeaua, e una dintre plăcerile de la care nu mă abțin. Pot număra pe degete zilele în care am ieșit din casă fără să-mi beau cafeaua, mai ales că îmi place foarte mult gustul cafelei la ibric, este inconfundabil.

Citește și La cafea cu… Dora Popeneciu

Care este prima ta amintire legată de cafea?

Prima amintire? Mă întorc mult în timp, pentru că e legată de bunica mea. Locuiam într-o casă foarte frumoasă, și cum în vremea copilăriei mele părinții lucrau foarte mult, imaginea parentală s-a proiectat în bunicii mei, pe care îi adoram. Așa că prima amintire legată de cafea se întâmplă în casa bunicii din partea tatălui, o adevărată pasionată de cafea, care își începea fiecare dimineață cu ceșcuța de cafea. Îmi amintesc că aveam 3 – 4 ani, stăteam agățată de șorțul ei și mă fascina parfumul acela dulce-amărui. Mama îmi povestea că bunica mă păcălea și-mi dădea să „gust” câte un deget de cafea, pentru că deși nu puteam pronunța bine „mama“ sau „tata“, spuneam „afea, afea“.

Ela, în afară de cafea, ce bucurii te mai ocupă? Ce îți place să faci în timpul liber?

Timp liber? Hahaa, bună asta! În general avem întâlniri sau evenimente și în week-end și atunci zilele nu se socotesc ca timp liber. Mai mult, pentru că nu am stare, în ultimele 6 săptămâni m-am înscris la un curs de comunicare medicală la SNSPA, unde încep cursurile la 9 dimineață și termin seara. Deci asta fac în timpul liber, merg la facultate.

Când sunt acasă, am o grădină foarte frumoasă pe care o îngrijesc cu tot dragul. (Ela scoate repede telefonul). Îți arăt imediat! Uite, aici sunt hortensiile, bujorii, aici am lăcrămioarele, aici este o magnolie care se încăpățânează să nu înflorească, aici a plantat tata un cireș, iar aici este un vișin plantat de vărul meu. Fiecare copac are câte o poveste și toți îmi sunt dragi. Mi-am descoperit pasiunea pentru grădinărit când m-am mutat aici. Am 800 de metri de verdeață și în fiecare săptămână încerc să fac câteva ceva. Tot în timpul liber mă joc cu Arabela, un schnauzer pitic pe care-l iubesc din tot sufletul.

Zâmbești încontinuu de când am ajuns aici. Care e sursa ta de energie?

Nu cred că am o sursă, cred că așa e aluatul. Pur și simplu așa sunt eu. Foarte rar sunt supărată. Nu țin la supărare, recunosc că sunt foarte impulsivă, însă îmi și trece foarte repede și-apoi îmi pare rău că m-am supărat. O să-ți spun ceva care ți se va părea probabil un clișeu: nu trăim decât o singură dată. Și viața trece atât de repede, încât e păcat s-o cheltui pe supărări. Mi-am dat seama că suntem foarte firavi. Foarte firavi. Și-atunci am acest respect pentru tot ce ne înconjoară. Am trecut prin multe situații care m-au făcut să realizez că oamenii din jurul nostru nu sunt lângă noi pentru totdeauna și ar trebui să îi respectăm mai mult, să le dăruim mai mult timp și mai multă bucurie.

Ai foarte mare dreptate. Sună ca o lecție pe care ar fi frumos să ne-o asumăm. Apropo de lecții, care e cel mai nou lucru pe care l-ai învățat?

Am învățat să fiu tolerantă. Întotdeauna am crezut că lucrurile pot fi albe sau negre, niciodată gri. Iar acum câțiva ani, am învățat să fiu tolerantă, să ascult, să empatizez. Eram
și înainte un bun ascultător, dar dădeam feedback-uri, nu puneam emotie, nu exista empatie. Am învățat că oamenii nu sunt perfecți, că oamenii greșesc și, de cele mai multe ori, fără intenție. Iar primul om care greșește în lumea asta sunt eu, iar așa am realizat că mă pot bucura de oamenii din jurul meu. Cred că cea mai puternică impresie mi-a făcut-o, acum 2 luni, în rondul Alba Iulia, o doamnă care a venit către mine și mi-a dăruit cartea „Micul prinț“, spunându-mi cu lacrimi în ochi că fiica ei o crede nebună și nu o lasă să-și vadă nepoții. Întâlnirea asta m-a marcat. Cred că ne-ar fi mai bine să fim mai pozitivi, mai toleranți. Și mai cred că nu mai folosim de mult condiționalul optativ. Un „aș vrea“ în locul unui „vreau“, mai puțin egoist.

Care crezi că este cea mai mare calitate a ta?

Cred că sunt autentică. Și îmi doresc să fiu. Probabil din acest motiv am noroc să mă împrietenesc cu oameni foarte faini. Oamenii de calitate se apropie și au aceleași valori cu mine. Cred că, pentru imaginea pe care vrem s-o afișăm, uităm să fim noi.

Care crezi că e cea mai mare calitate a cafelei?

Că există. Dacă vrei, am și argumente medicale pentru a-i dovedi calitatea: un studiu pe care l-am citit recent certifică faptul că o ceașcă de cafea pe zi încetinește posibilitatea de a face Alzheimer cu 5 ani. Propriu-zis, dacă ar exista un pacient care ar avea probabilitatea de a dezvolta această boală, o ceașcă pe zi ar încetini efectele acestei maladii. Revenind la întrebarea ta, bine că există cafea! Îi mulțumesc zilnic celui care a inventat-o!

Citește și La cafea cu… Andreea și Adrian Buga

Găsești vreo asemănare între business și cafea?

Cred că dacă îți place business-ul în forță, preferi și cafeaua tare. Mai mult, cafeaua este savurată asemeni unei victorii: cu înghițituri mici, singur sau în compania echipei. Cred că îți savurezi cafeaua precum îți savurezi și victoria.

Îți place să călătorești?

Mult. Apropo de cafea, pe cea mai bună am băut-o la Tel Aviv. Am refuzat această destinație acum 4 ani din niște prejudecăți total eronate. Iar anul acesta, de ziua mea, am vrut să fac ceva extraordinar, am luat două prietene și am descoperit un oraș extraordinar în care mi-ar plăcea să locuiesc. Niciunde nu am spus că m-aș putea muta mâine, dar în Tel Aviv aș face-o. Are un aer special, străduțe mici, colorate și pline cu flori, o arhitectură splendidă. Tot orașul emană un soi de pace care te liniștește. Totul este foarte bine organizat, dar fără a fi riguros ori supărător. Pentru un oraș construit în 1909 este extrem de bine pus la punct, locuitorii de aici reușind să crească ceea ce nu au făcut multe alte state europene. Oamenii sunt organizați, prietenoși și foarte muncitori. Tinerii sunt foarte implicați în istoria lor și în ceea ce înseamnă identitate națională. Plaja este superbă! Ce mai, Tel Aviv e dovada perfectă a zicalei „omul sfințește locul“.

Mihaela, care este cea mai mare dorință pentru anul acesta?

Aș vrea sa fiu un om mai bun și să descopăr cum anume. Nu caut formula succesului, ci pe cea a bunătății.

Adresa

Simbio, Strada Negustori nr. 26

Parteneriatul dintre Forbes și Nespresso, denumit sugestiv ‘La cafea cu…’ se bazează pe legătura inepuizabilă dintre inspirație și frumos, dintre emoție și sensibilitate. Nespresso este prin definiție un brand inspirațional ce caută în permanență să îmbogățească calitativ timpul pe care ni-l dedicăm, clipele de liniște și evadare din cotidian. De aceea, savurarea unei cafele Nespresso este o experiență inegalabilă, iar textura bogată și aromele inconfundabile ale cafelei Nespresso sunt alegerea perfectă pentru aceste momente speciale care ne aduc idei și inspirație. Nespresso și Forbes vă invită să savurați o cafea excepțională în compania unor povești extraordinare, pline de inspirație și frumos.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii