Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

KRUK a colectat sume record în prima jumătate a lui 2015: aproximativ 95,7 de milioane de euro

În prima jumătate a anului 2015, Grupul KRUK a raportat sume colectate record, în valoare de circa 425 de milioane de lei, respectiv 95,7 milioane de euro, aferente portofoliilor de creanțe cesionate.
bani

În trimestrul al doilea al anului 2015, sumele recuperate au atins valoarea de aproximativ 224 de milioane de lei, respectiv peste 50 de milioane de euro, în creștere cu 13%, comparativ cu rezultatele primului trimestru din acest an, potrivit reprezentanților companiei.

“Am accelerat ritmul. Am atins 56% din totalul sumelor recuperate anul trecut, în primele două trimestre ale anului curent. Cheia acestei bune performanțe este modelul de business al Grupului, pe care îl îmbunătățim în permanență. Îmbunătățirea condițiilor economice ne este de asemenea benefică. Eficiența crescută, cât și scăderea ratei somajului și creșterea veniturilor, sunt extrem de importante atunci când avem în vedere potențialul Grupului KRUK. De la începutul activității sale, până la sfârșitul lunii iunie 2015, KRUK a achiziționat portofolii de creanțe cu o valoare nominală totală de 25,5 miliarde de lei și a raportat sume colectate cu o valoare totală de 3,3 miliarde de lei. Și acesta este doar începutul,” a spus Piotr Krupa, președintele Consiliului de Administrație al KRUK S.A.

În primele șase luni ale anului curent, Grupul KRUK a făcut investiții semnificative în achiziția de noi portofolii pe piețele din Polonia, România, Republica Cehă și Slovacia. Entitățile Grupului au investit 234,7 de milioane de lei pentru achiziția a 30 de portofolii de creanțe cu o valoare nominală totală de 2,44 de miliarde de lei. Numai în trimestrul al doilea al lui 2015, Grupul a investit 188 de milioane de lei în portofolii cu o valoare nominală de 1,9 miliarde de lei, investiție de patru ori mai mare decât cea efectuată în perioada similară a anului 2014.

“Investițiile noastre cresc, aceasta fiind o veste bună la jumătatea anului în curs, an în care, credem noi, vor mai avea loc multe tranzacții atractive pe piață. Toate piețele de profil, inclusiv cea din Germania, oferă oportunități interesante de investiții. Portofoliile achiziționate în prima parte a anului vor genera profit în 2015 și în anii ce vor urma,” a adăugat Piotr Krupa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii