Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Kruk a fost ales cumpărător pentru un portofoliu de datorii din România în valoare de 290 milioane de euro din piața corporate

Grupul polonez Kruk, unul dintre cei mai mari recuperatori de creanțe din Europa Centrală, a câștigat o licitație pentru achiziționarea unui portofoliu de datorii corporative din România, cu o valoare nominală de 1,2 miliarde de zloți (290 de milioane de euro).
Aşteptările privind veniturile

Oferta de succes ne va consolida poziția pe piața de administrare de creanțe din România. În același timp, acesta ne va spori potențialul în segmentul deosebit de atractiv al datoriei corporative. În acest fel, aplicăm cu succes experiența noastră de pe piața poloneză în România. Am câștigat primul loc pe piața românească, în ultimii ani, investiția în 2016 în portofolii de datorii corporative în valoare nominală valorează mai mult de 800 de milioane de zloți (n.red. – 190,39 milioane de euro). Actuala investiție va extinde substanțial amploarea afacerii noastre”, a spus Piotr Krupa, CEO-ul Kruk, compania cu origini poloneze fiind liderul pieței de recuperare de creanțe din în România.

În 2016, Kruk a investit aproape 1,3 miliarde zloți (310 milioane de euro) în portofolii de datorie cu o valoare nominală totală de 16,4 miliarde zloți (3,9 miliarde de euro). Numai în România, Kruk a achiziționat 30 de portofolii de datorii, cu o valoare nominală totală de aproape 3,7 miliarde de zloți (880 milioane de euro), pentru aproape 380 milioane zloți (90,44 milioane de euro).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii