FacebookTwitterLinkedIn

Cu ocazia unei conferinţe de presă comune cu directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, a făcut un apel către economiile avansate să-şi extindă eforturile pentru a ajuta economiile emergente şi ţările în curs de dezvoltare să depăşească impactul economic şi sanitar al pandemiei.

Kristalina Georgieva: „Această criză este fără precedent. Am văzut cum economia mondială s-a oprit. Suntem acum într-o recesiune care este mult mai gravă decât criza financiară globală din 2008-2009″.

Pieţele emergente şi economiile în curs de dezvoltare au fost lovite de criza coronavirusului a subliniat Georgieva, precizând că investiţii de aproape 90 de miliarde de dolari au ieşit de pe pieţele emergente, mult mai mult decât în perioada crizei financiare din 2008.

Unele state sunt afectate de scăderea dramatică a preţului materiilor prime. Georgieva a mai spus că 90 de ţări, adică aproape jumătate din cele 189 de stat membre ale FMI, au solicitat acordarea de finanţare de urgenţă de la FMI pentru a răspunde la pandemia de coronavirus.