Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Konica Minolta va achiziționa laboratorul de investigații genetice Ambry Genetics, într-o tranzacție de un miliard de dolari

Tranzacția este finanțată parțial de către Innovation Network Corporation din Japonia (INCJ). Valoarea achiziției se ridică la un miliard de dolari, dintre care 800 milioane de dolari vor fi achitați la încheierea achiziției, iar restul de 200 milioane de dolari, în funcție de anumiți indicatori financiari, de-a lungul următorilor doi ani.
 aboneaza-te
shutterstock_medical

Konica Minolta consideră că această achiziție reprezintă o primă etapă deosebit de importantă pentru crearea unui platforme medicale al cărei scop este de a valorifica în totalitate potențialul medicinei de precizie. Medicina personalizată sau de precizie reprezintă o abordare medicală inovatoare, ce implică analize genetice detaliate pentru cunoașterea aprofundată a profilului medical al pacienților și pentru a oferi tratamente individualizate, perfect adaptate profilului și afecțiunilor pacienților. Astfel, medicina de precizie vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și reducerea costurilor din sistemul de sănătate, prin eliminarea tratamentelor ineficiente. Konica Minolta își propune să aducă expertiza Ambry mai întâi în Japonia, apoi în Europa.

„Această achiziție reprezintă prima inițiativă strategică pentru a asigura poziția de lider a companiei Konica Minolta în medicina de precizie”, a declarat Shoei Yamana, președinte și CEO Konica Minolta. „Viitorul medicinei este orientarea către pacient; alături de Ambry, vom beneficia de tehnologii complexe pentru diagnosticarea afecțiunilor genetice și vom putea împărtăși cunoștințele noastre comunității medicale. Practica medicală se va schimba, în mod fundamental, la nivel global”, a mai adăugat.

Achiziția Ambry și progresele realizate în medicina de precizie marchează o schimbare importantă pentru afacerile Konica Minolta în domeniul sănătății. Cu o lungă istorie de inovații în știința materialelor, nanofabricație, optică și imagistică, Konica Minolta a dezvoltat tehnologii performante, precum: instrumente de diagnosticare cu raze X și cu ultrasunete și platfome de servicii complexe pentru instituțiile medicale.

Expertiza Ambry în investigațiile genetice completează tehnologiile avansate ale companiei Konica Minolta în imagistică, pentru a veni în sprijinul companiilor farmaceutice, a furnizorilor medicali și a consumatorilor.

„Suntem încântați de oportunitatea de a combina tehnologiile companiilor noastre pentru a crea noi oportunități în medicina de precizie,” a declarat Charles Dunlop, președintele Ambry Genetics. „Ca parte a Konica Minolta, vom beneficia de resurse și tehnologii avansate pentru cercetări în domeniul biomedical și vom putea oferi mai multor pacienți, din mai multe țări, tratamente personalizate, țintind factorii declanșatori.”

„Combinația capacităților bioinformatice, alături de tehnologia Konica Minolta HSTT, va crea oportunități interesante pentru descoperirea de noi tratamente și efectuarea de studii clinice care nu sunt disponibile la ora actuală”, a declarat Kiyotaka Fujii, Senior Executive Officer la Global Healthcare, Konica Minolta. „Konica Minolta își propune să accelereze inovațiile prin această colaborare. În plus, pe lângă introducerea testelor genetice Ambry pe piața din Japonia, vom dezvolta servicii noi de bioimagistică și de proteomică, precum și soluții revoluționare pentru a veni în întâmpinarea medicilor, pacienților și companiilor farmaceutice”, a mai declarat acesta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii