Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Burse |
|

Koichiro Miyahara, președintele Bursei de Valori din Tokyo, demisionează din funcție

Președintele Bursei de Valori din Tokyo, Koichiro Miyahara, demisionează din funcție. Decizia vine în urma întreruperii tranzacționării pe 1 octombrie.
Tokyo stock exchange

Akira Kiyota, CEO al Japan Exchange Group, își va păstra funcția și va prelua temporar rolul lui Miyahara ca președinte al bursei. Miyahara va renunța și la rolul său de co-COO al Tokyo Stock Exchange.

Demisia președintelui vine după ce autoritățile de reglementare au emis un ordin de îmbunătățire a bursei din Tokyo, în urma unei investigații privind întreruperea tranzacționării din data de 1 octombrie.

Aceasta a fost prima întrerupere a tranzacționării pe tot parcursul unei zile de când Bursa de Valori din Tokyo a trecut la un sistem complet electronic în 1999.

“Demisia lui Miyahara este o pierdere imensă pentru Bursa de Valori din Tokyo”, a declarat Kiyota luni într-un briefing la Tokyo. Miyahara, care nu a fost prezent la briefing, a cerut să-și dea demisia pentru a-și asuma responsabilitatea, a spus Kiyota, adăugând că consiliul nu intenționase să solicite demiterea sa, potrivit FinancialTimes.

„În comparație cu întreruperile înregistrate la începutul anilor 2000, de data aceasta este mult mai rău”, a spus Naoki Fujiwara, directorul de fond al Shinkin Asset Management.

Întreruperea din acest an a avut loc parțial din cauza unei modificări a setărilor, într-o actualizare a sistemului de tranzacționare Arrowhead în 2015, care nu a fost reflectată în manualul furnizat de dezvoltatorul de sistem Fujitsu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii