FacebookTwitterLinkedIn

În urmă cu 10 ani, consumul de vată minerală se situa la un volum de 71.000 tone și o valoare de circa 81 milioane de euro. În 2010, piața ajunsese sa atingă cei mai scăzuți indicatori comerciali din intervalul menționat, până la 50.000 de tone în volum și 38 de milioane de euro în valoare. După acest an, piața de vată minerală a crescut treptat, atingând în 2016 volume de 92.000 de tone, la o valoare de circa 58 milioane de euro.

De pildă, în 2018, această piață este estimată să ajungă la un volum de 108.934 tone și la o valoare de 73,4 milioane de euro.

Scenariul de prognoză al InterBiz arată că piața vatei minerale va înregistra o scădere ușoară în 2019, însă perspectivele pe termen mediu sunt optimiste. Astfel, conform estimărilor pentru următorii patru ani, acest segment  va înregistra creșteri de 4% pe an atât în volum, cât și în valoare. Previziunile pozitive în acest sens se datorează, în principal, unor factori precum construcția de magazine mari (hypermarketuri, magazine DIY, centre comerciale), clădiri pentru birouri și instituționale, construcții de locuințe noi, înlocuiri individuale, programul de reabilitare termică, îmbunătățirea legislației privind protecția la foc a clădirilor, precum și puterea de cumpărare a populației.

Knauf Insulation se numără printre cei mai mari producători din lume de soluții de izolație, cu o experiență de peste 40 de ani în industria de profil. În prezent, firma are în componență peste 40 de fabrici situate în 15 țări, peste 5.000 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ două miliarde de euro.

Compania este prezentă de 10 ani pe piața locală și a ajuns la o cifră de afaceri de peste 13 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 5% față de anul anterior. În principal, evoluția se bazează pe tendința pozitivă generată de piața construcțiilor din ultimul an, în special pe proiectele de birouri,  rezidențial si industrial.

Printre principalii piloni de dezvoltare ai segmentului de izolații cu vată minerală se regăsesc evoluția numărului de autorizații de construcții, semnalele pozitive ale economiei, coroborate cu creșterea gradului de conștientizare a populației privind eficiența izolării clădirilor și legislația în vigoare referitoare la protecția la foc.

„În acord cu dezvoltarea și maturizarea pieței de izolații, respectiv a segmentului de vată minerală, estimăm o evoluție pozitivă a afacerilor Knauf Insulation pe termen mediu și lung. De altfel, poziționarea noastră atât pe plan global, cât și local, ne permite să oferim clienților cele mai bune soluții de termoizolare și să fim, în același timp, un furnizor de servicii și un partener strategic pentru rețeaua de distribuție și pentru principalii jucători de pe piața DYI”, a declarat Adrian Garofeanu, Director Comercial Knauf Insulation.

Ca structură, portofoliul Knauf Insulation cuprinde peste 30% vată minerală de sticlă, utilizată pentru acoperișuri înclinate, pereți de compartimentare, fațade ventilate, restul fiind reprezentat de vată minerală bazaltică, pentru fațade de contact, acoperișuri plate (industrial, centre logistice), fațade ventilate (office) și accesorii Homeseal LDS, Heraklith, acoperișuri verzi, izolații tehnice și produse destinate termoizolării plafoanelor de garaje, a subsolurilor sau spațiilor tehnice.

La nivel local, produsele și soluțiile Knauf Insulation au fost integrate în proiecte de referință precum: Timpuri Noi Sqaure, Oregon Park, Sediu „verde” de birouri și concept store LIDL,  VOX Timișoara, ONE Tower, Skanska Tower etc.

Knauf Insulation este o companie globală, cu peste 40 de ani de experiență în producția de materiale de construcții și izolații, cu peste 5.000 de angajați, 40 de unități de producție în 15 de țări și o cifră de afaceri de aproape două miliarde de euro.