Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Energie |
|

KMGI plănuiește să dubleze capacitatea de producție a rafinăriei Petromidia

KazMunaiGas International (KMGI) plănuiește să dubleze capacitatea de producție a rafinăriei Petromidia. Acesta este unul dintre cele mai mari și ambițioase proiecte aflate în discuție în cadrul Fondului de Investiții Româno-Kazah. O decizie în acest sens ar putea fi luată în următoarele 3-4 luni, după ce va fi realizat un studiu de fezabilitate.

„Studiem posibilitatea dublării capacității ravinăriei Petromidia. Avem specialiștii, tehnologia și terenul”, spune Meraliev Saduokhas, Chief Operational Officer al KMGI, în cadrul ceremoniei de aniversare a 40 de ani de rafinare la Petromidia.

Decizia finașă de dublare a capacității va fi luată de către KazMunayGas, asta în urma prezentării unei analize de cost pentru acest proiect ambițios.

Alexandru Nicolcioiu, fost director al Platformei Petromidia: La un moment dat se punea problema închiderii societății, însă, contrar așteptărilor, s-a luat decizia de a nu se lichida

„Vorbind în termeni generici, costul este de un miliard de dolari pentru o capacitate de rafinare de un milion de tone, proiect nou greenfield. Dar aici avem mai mult un proiect brownfield, deci costurile vor fi cu cel puțin 50 la sută mai mici. Estimăm, grosier, un cost total de două miliarde de dolari” a declarat Alexey Golovin, Chief Legal and Corporate Affairs KMGI.

 

 

Rompetrol va deschide în România 70 de staţii noi

Grupul Rompetrol dorește să conslideze rețeaua de benznării din România, iar în următorii patru ani vor fi deschise 70 de noi stați de distribuție a carburabților, afirmă Vlad Rusnac, Chief Retail Officer KMGI.

„Vom deschide 70 de stații în următorii patru ani. Pentru perioada 2019-2020 avem în plan 25 de stații, plus dezvoltarea sistemului nostru Partener”, a declarat Vlad Rusnac.

De asemenea, oficiali ai companiei spun că în următoarea perioadă se vor concentra pe creșterea cotei de piață în România. „Strategia noastră este pas cu pas. Nu vom cumpăra o rețea de stații în altă parte, până când nu vom crește potențialul din România”, a declarant Alexey Golovin, Chief Legal and Corporate Affairs KMGI.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii