Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

KMG International, implicată într-o tranzacție care vizează cel mai mare zăcământ de petrol din Kazakstan

Grupul KMG International, prin KMG Trading, a gestionat în numele KazMunayGas (KMG) procesul de selecție a Vitol, companie care va achita în avans 3 miliarde de dolari pentru viitoare livrări de țiței din participația de 20% a KMG în perimetrul Tengiz.
shutterstock_102708536.jpg

Perimetrul Tengiz este cel mai mare zăcământ în exploatare din Kazahstan, cu o producție de 26,7 milioane de tone de țiței în 2014, raportat la 80,8 milioane de tone, nivel atins anul trecut la nivelul întregului Kazahstan.

DE CE A VÂNDUT „FOSTUL ROMPETROL” PERLA CUMPĂRATĂ DE PATRICIU

Cu sediul în Olanda, Vitol este unul dintre cei mai importanți traderi de materii prime și produse petroliere la nivel mondial.

ENERGIA ANULUI 2035

„Rezultatele și experiența acumulată de KMG International în operațiunile de trading au susținut implicarea noastră în coordonarea acestui important și complex proiect pentru unicul nostru acționar – KazMunayGas, contribuind astfel și la consolidarea exporturilor de țiței din Kazahstan prin divizia noastră de trading. KMG Trading operează anual circa 14 milioane tone de materii prime și produse finite, iar aceasta expertiză și capacitate ne determină să fim un promotor al industriei de petrol din Kazahstan la nivel global și un pilon de stabilitate al sectorului energetic din regiunea Mării Negre și a Mării Mediterane”, a declarat Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International.

În perioada urmptoare, KMG Trading și reprezentanții KMG, Vitol și Tengizchevroil (al cărui acționariat este alcătuit din Chevron, în proporție de 50%, Exxon Mobil, 25%, KazmunayGaz, 20% și Lukarco-Lukoil, 5%), vor începe pregătirea documentelor necesare finalizării acestei tranzacții. Potrivit estimărilor, KMG va fi capabilă să atragă prima tranșă în termen de 2 – 4 luni.

PE ACEEAȘI TEMĂ: LUMEA SE SCHIMBĂ. EȘTI PREGĂTIT?

Tengizchevroil operează perimetrele Tengiz și Korolevskoye situate în nord-vestul Kazakhstanului, în apropierea conductei Caspian Pipeline Consortium și a orașului Atyrau.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii