Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

KMG International a înregistrat un profit de 4,6 mil. dolari în 2015

KMG International, parte a companiei naționale de petrol și gaze din Kazakhstan KazMunayGas, a atins anul trecut un rezultat operațional de 162 milioane de dolari și un profit de 4,6 milioane de dolari.
Energie

„Am reușit să ne atingem cu success obiectivele și direcțiile strategice stabilite în 2013, prin realizarea investițiilor necesare modernizării și extinderii activelor din regiunea Mării Negre, dar și prin adoptarea de noi inițiative de business pentru creșterea eficienței operaționale și reducerea costurilor de producție” a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.

AZAMAT ZHANGULOV, KMG INTERNATIONAL: „SUNTEM SIGURI CĂ ACHIZIȚIA ACȚIUNILOR DE LA STAT SE VA FACE ÎN ACEST AN”

Rafinăria Petromidia Năvodari, principalul activ al Grupului KMG International, a înregistrat în 2015 un record privind cantitățile zilnice de materii prime prelucrate (15.200 de tone/zi). Astfel, rafinăria a prelucrat circa 4,95 milioane tone de materie primă.

AZAMAT ZHANGULOV: 40% DIN PRODUCȚIA DE PETROL ESTE LA COSTURI MAI MARI DECÂT PREȚURILE ACTUALE

Indicatorul a fost înregistrat în condițiile în care rafinăria a fost oprită timp de 40 de zile pentru realizarea reviziei generale de cinci ani.

În același timp, în cadrul programului de creștere a eficienței operaționale și de modernizare a unităților de producție s-au îmbunătățit cu 27% costurile de procesare, iar gradul de procesare al rafinăriei Petromidia a atins 98% din capacitatea totală.

AZAMAT ZHANGULOV: NOUL DRUM AL MĂTĂSII AR PUTEA FI O OPORTUNITATE PENTRU ROMÂNIA

Segmentul de retail al Grupului a ajuns în 2015 la 2,64 milioane de tone, în ceea ce privește vânzările de carburanți (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) în România, Moldova, Bulgaria și Georgia.

VEZI AICI DE CE AZAMAT ZHANGULOV A FOST INCLUS PE LISTA FORBES 16 PENTRU 2016

La finele lui 2015, sub umbrela noului concept, erau în România 121 de stații proprii și 39 de stații partener, programul fiind extins și în Georgia și Moldova.

Tot anul trecut, divizia de trading și-a majorat cu 7,5% volumele operate comparativ cu anul precedent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii