Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

KLM, zboruri intercontinentale alimentate cu bio-kerosen. „În ultimii 10 ani am redus cu 50% consumul de CO₂ pe fiecare pasager”

KLM a fost prima companie aeriană la nivel global care a executat un zbor comercial cu bio-combustibil, în anul 2011. Alexandru Dobrescu, Managing Director Air France KLM Romania: „Grija pentru mediu este una dintre prioritățile companiei noastre la nivel global și o constantă în deciziile strategice de business, nu doar de anul acesta, ci încă de acum mai bine de 10 ani. Astfel, suntem mândri că în ultimii 10 ani am redus cu 50% consumul de CO pe fiecare pasager, dar și cantitatea de deșeuri reziduale ale companiei.”

Zboruri intercontinentale alimentate cu bio-kerosen

KLM este singura companie aeriană din Europa care operează zboruri intercontinentale alimentate parțial cu bio-kerosen, un substitut sustenabil al kerosenului, la finalul anului 2018 fiind operate aproximativ 1.500 de zboruri alimentate cu 1.318 tone de bio-kerosen. Pe lângă alimentarea cu combustibil sustenabil, KLM țintește să reducă deșeurile cu până la 50% în 2030 prin cele 14 tipuri de reciclare de care dispune, în 2018 fiind cu 9% mai puține deșeuri decât în 2011.

Reînnoirea aeronavelor și reciclarea materialelor

KLM se implică activ în promovarea reciclării, nu doar a materialelor folosite la bord (tăvițe, tacâmuri, carton și hârtie), dar și a altor materiale precum vechile uniforme ale însoțitorilor de bord. Spre exemplu, tapițeria scaunelor noii clase World Business Class KLM este realizată din uniforme ale însoțitorilor de bord, reciclate.

Tot ceea ce rezultă din reînnoirea aeronavelor sale este ulterior reciclat și valorificat, inclusiv în obiecte de design realizate (printre altele) de Academia de Design din Eindhoven. Acum doi ani, în parteneriat cu MOAM (Mode Amsterdam), KLM a susținut o colecție vestimentară realizată integral din elemente reciclate de la bordul aeronavelor renovate.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii