Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Klaus Iohhanis: „Este clar că vom avea un deficit mai mare decât cel planificat iniţial, iar acest deficit trebuie finanţat”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după întâlnirea cu guvernatorul BNR, cu premierul şi cu ministrul Finanţelor, că în România nu putem vorbi despre repornirea economiei, pentru că la noi economia nu a fost oprită şi că există soluţii pentru finanţarea deficitului şi pentru revigorarea economică, informează News.ro.
 aboneaza-te
Romanian President Klaus Iohannis attending the European Union Council on COVID-19 issues, as video-conference

Klaus Iohannis: „Am avut o discuţie destul de lungă şi am reuşit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluţii foarte bune. Am discutat, evident, situaţia economică, stuaţia bugetului, situaţia generală.  Ne-am concentrat pe două teme, prima fiind deficitul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât cel planificat iniţial, iar acest deficit trebuie finanţat şi am avut o discuţie foarte bună pentru a vedea ce măsuri se impun pentru revigorare economică. Spun ”revigorarea economică”, pentru că în România nu am oprit economia niciodată, au fost unele sectoare oprite”, conform News.ro.

Președintele a precizat că ceea ce ne dorim cu toţii este „să avem o finanţare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate”.

„Este nevoie de măsuri foarte coerente, care să ne permită să încurajăm această economie care este în momentul de faţă într-o situaţie specială, o situaţie de criză. Am găsit soluţii pentru toate şi este evident că pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entităţile care au fost astăzi la masă lucrează împreună.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii