Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Klaus Iohannis vrea să inițieze un referendum pe tema modificării legilor justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă referendum pe tema modificării legilor justiţiei afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme, informează News.ro.
 aboneaza-te
klaus-iohannis

Preşedintele a anunţat că va iniţia procedurile pentru un referendum pe tema celor două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal.

„În aceste zile au avut loc proteste, oamenii au ieşit indignaţi să protesteze în stradă împotriva acestei încercări de a modifica prin ordonanţă de urgenţă legislaţia penală. Am auzit fel şi fel de aberaţii, imediat după ce au ieşit oamenii în stradă. Activişti agitaţi şi agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o lovitură de stat. Cetaţenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitură de stat, ci lovitura de graţie statului de drept”, a declarat Iohannis.

Duminică seara, 22 ianuarie, peste 20.000 de oameni au protestat în București faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale. La manifestaţia din Piaţa Universităţii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii