Cautare




, Contributor

Sănătate |
|

Klaus Iohannis vine cu noi informații! Ce măsuri s-au pregătit după ridicarea stării de urgență

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, 12 mai, într-o conferință de presă, noile măsuri care vor fi implementate după ridicarea stării de urgență.    
Romanian President Klaus Iohannis attending the European Union Council on COVID-19 issues, as video-conference

Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de presă ce reguli sunt obligatorii și a avertizat cetățenii că nu este momentul să ne relaxăm prea mult”.

“Din păcate epidemia Covid-19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem de numărul de 1000 de victime. Avem sute de cazuri noi. Totuși se apropie data de 15 mai când se termină starea de urgență și vom intra într-o altă formă de organizare, starea de alertă. Foarte mulți români se întreabă și ne întreabă ce se schimbă după 15 mai.

În primul rând aș menționa ce devine obligatoriu. Sunt lucruri foarte simple dar foarte importante. Devine obligatoriu purtatul măștii atunci când ne găsim în spații interioare. De exemplu când mergem la magazin sau să cumpărăm alimente sau când mergem cu transportul public în comun. Este obligatorie păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri, adică distanța a două brațe. Igiena mâinilor devine obligatorie și e importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât se poate de des”, a declarat Iohannis.

Ce activități vor fi reluate după ridicarea stării de urgență?

Președintele României a punctat și faptul că anumite activități trebuie reluate, însă nu este cazul să ne relaxăm

“Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele. Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru public”, a anunțat președintele României.

În plus, Iohannis a subliniat că “Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații când ne deplasăm în interiorul localității. Nu trebuie să exagerăm însă.”

De asemenea și “Serviciile religioase vor fi reluate în prima fază în curtea bisericii, deci în exterior. Credincioșii vor purta mască și vor păstra distanța de 1,5 metri. În a doua și a treia etapă aceste condiții vor fi rediscutate.“, a mai spus Iohannis.

Ce a rămas interzis?

Este interzisă deplasarea în afara localității cu excepții. Sunt excepții naturale. Cine merge la servicu, merge, se poate ieși pentru munci agricole, pentru sporturi individuale. Totuși, când ieșim din localitate este nevoie de o declarație. Mai puțin în zonele metropolitane. Dacă mergeți de exemplu din București în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă.

Sportivii pot intra în cantonament, dar vor începe doar pregătirile. Competițiile nu vor începe în această etapă.”, a explicat președintele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii