Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Klaus Iohannis: „Va trebui să depășim mentalitatea că e suficient să construim încă câteva diguri pentru a stopa inundațiile”

Președintele Klaus Iohannis a precizat într-o declarație la Palatul Cotroceni că va face demersuri împreună cu guvernul pentru ca proiectele finanțate din fonduri europene menite să prevină schimbările climatice să fie implementate în România.
 aboneaza-te
Romanian President Klaus Iohannis attending the European Union Council on COVID-19 issues, as video-conference

Şeful statului consideră că în țara noastră trebuie schimbată mentalitatea legată de inundații, notează RADOR.

Klaus Iohannis: „Va trebui să depășim mentalitatea că e suficient să construim încă câteva diguri pentru a stopa inundațiile. Digurile nu mai sunt suficiente, conservarea fondului forestier și capanii susținute de împădurire sunt soluții aflate la îndemână, care au nenumărate efecte benefice, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru protecția malurilor, cursurilor de apă, din perspectiva combaterii inundațiilor”.

Președintele a mai spus că o parte semnificativă din fonduri europene de care va beneficia România în următorul exercițiu bugetar 2021-2027 va trebui să fie direcționată către proiecte legate de combaterea schimbărilor climatice, așa-numitul pachet Green Deal propus de Comisia Europeană, conform Rador.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii